Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προχθεσινές του δηλώσεις και το απολογητικό υπόμνημα του εντολέα του ειδικού φρουρού Επ.Κορκονέα εμφανίστηκε χθες ο δικηγόρος κ. Αλ.Κούγιας. «Δυστυχώς ο Θεός επέφερε αυτό το αποτέλεσμα» είπε και πρόσθεσε: «Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι ένα βλήμα το οποίο προσέκρουσε σε επιφάνεια που δεν είναι το ανθρώπινο σώμα έφερε το αποτέλεσμα αυτό».

Την ίδια ώρα τα τηλέφωνα του ανακριτή και του δικηγόρου της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κ. Δ.Τσοβόλα «άναψαν» από τα δεκάδες τηλεφωνήματα αυτοπτών μαρτύρων που δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν για τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. «Δεν υπάρχει εξοστρακισμός, σκόπευσε και πυροβόλησε εν ψυχρώ» λένε οι μάρτυρες που επικοινωνούν με τον κ. Τσοβόλα, ο οποίος χθες δήλωσε στον 9ο τακτικό ανακριτή παράσταση πολιτικής αγωγής κατά παντός υπευθύνου και ζήτησε την πραγματοποίηση βλητικής έρευνας.

Η οργή των δικηγόρων για τις δηλώσεις του κ. Κούγια εκφράστηκε με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του για παραβίαση των κανόνων της δικηγορικής δεοντολογίας και της υποχρέωσης του ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα όσα είπε ο κ. Κούγιας αποτελούν περιύβριση του νεκρού 15χρονου και «μια νέα ηθική δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση» και είναι δυσφημιστικά για τους δικηγόρους που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δύο ειδικών φρουρών.