Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις από φοιτητές και μαθητές

Ανησυχεί το υπουργείο Παιδείας για τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στην Παιδεία και την κλιμάκωση των καταλήψεων τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια. Ανεπίσημα, εκπαιδευτικοί της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έκαναν λόγο χθες για 400 καταλήψεις σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια στιγμή δεκάδες τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ βρίσκονται υπό κατάληψη από τους φοιτητές τους. Την ερχόμενη εβδομάδα οργανώνονται γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων στα περισσότερα ιδρύματα της χώρας με προτάσεις για καταλήψεις και συντονισμένες κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών.

Ανησυχεί το υπουργείο Παιδείας για τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στην Παιδεία και την κλιμάκωση των καταλήψεων τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια. Ανεπίσημα, εκπαιδευτικοί της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έκαναν λόγο χθες για 400 καταλήψεις σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια στιγμή δεκάδες τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ βρίσκονται υπό κατάληψη από τους φοιτητές τους. Την ερχόμενη εβδομάδα οργανώνονται γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων στα περισσότερα ιδρύματα της χώρας με προτάσεις για καταλήψεις και συντονισμένες κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών. «Είμαστε η νέα γενιά,είμαστε τα παιδιά σας,έχουμε φωνή,επιτέλους ακούστε την» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το συντονιστικό όργανο των φοιτητών και μαθητών που έχουν καταλάβει το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Στην ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στην πορεία που θα ξεκινήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι απο τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και σε άλλη πορεία που θα γίνει στις 6 η ώρα το απόγευμα.

«Επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας στον αγώνα μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για το δικαίωμα σε ανθρώπινη ζωή και μέλλον,για τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους τους νέους» αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν σήμερα το πρωί στις 10.30 οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος σε μια προσπάθεια να απαιτήσουν αλλαγές στην Παιδεία και να περιφρουρήσουν τον πανεπιστημιακό χώρο. «Δυστυχώς για πολλούς δεν έχουν γίνει αντιληπτά τα βαθύτερα αίτια της σοβούσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης· μιας κρίσης που απειλεί τη συνοχή του κοινωνικού ιστού όσο δεν δίδονται λύσεις στα προβλήματα,μιας κρίσης που περιθωριοποιεί πολλούς νέους και ορισμένους τους οδηγεί σε αδικαιολόγητες και ακραίες ενέργειες,μιας κρίσης που στον πυρήνα της θέτει ζητήματα ποιότητας και ουσίας της παρεχόμενης Παιδείας,μιας κρίσης που η λύση της απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των κομμάτων και των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ο προβληματισμός μας, λοιπόν, που συχνά γίνεται κόμπος στον λαιμό, για να καταλήξει σε πικρία και πολλές φορές σε αγανάκτηση, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγεί στην αδιαφορία,στην περιχαράκωση και στον ατομισμό.Αυτό δεν συνέβη ποτέ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ούτε πρέπει να συμβεί και τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση. Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος ζητούν από τα μέλη του να διαφυλάξουν το Ιδρυμα, να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στα φαινόμενα βίας από όπου κι αν προέρχονται και να ζητήσουν κομματική συναίνεση «στην Παιδεία,που αποτελεί το μείζον κοινωνικό και εθνικό θέμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk