BHMAτοδότηs

Ο κ. Γ.Παπανδρέου συνάντησε τον Λοχία του. Δεν εννοώ κάποιον κομματικό, αλλά τον λοχία που είχε ως φαντάρος στην ΑΣΔΕΝ. Ο πρώην λοχίας είναι τώρα μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αυτοσυστήθηκε στον κ. Παπανδρέου χθες κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου μαζί με τους κκ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη,Φ.Σαχινίδη και Απ.Κατσιφάρα . Mάλιστα, δίπλα στον λοχία βρίσκονταν και δύο συμμαθητές του κ. Παπανδρέου, ένας εκ των οποίων είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.

Ο κ. Γ.Παπανδρέου συνάντησε τον Λοχία του. Δεν εννοώ κάποιον κομματικό, αλλά τον λοχία που είχε ως φαντάρος στην ΑΣΔΕΝ. Ο πρώην λοχίας είναι τώρα μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αυτοσυστήθηκε στον κ. Παπανδρέου χθες κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου μαζί με τους κκ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη,Φ.Σαχινίδη και Απ.Κατσιφάρα .

Mάλιστα, δίπλα στον λοχία βρίσκονταν και δύο συμμαθητές του κ. Παπανδρέου, ένας εκ των οποίων είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π.Καρέλας. Η είδηση ήταν ότι, όπως αποκάλυψε ο λοχίας, ο κ. Παπανδρέου είχε άγχος να μην κάνει λιγότερες αγγαρείες από τους υπολοίπους φαντάρους για να μην κατηγορηθεί ως «βύσμα».


Ούτε χειραψία. Ο κ. Κ.Καραμανλής έκανε ότι δεν είδε τον σκοπιανό ομόλογό του κ. Ν.Γκρούεφσκι στη χθεσινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες. Οι Σκοπιανοί, απτόητοι, ζήτησαν επίσημη συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη όμως δεν είχαν διάθεση για πολλά-πολλά.

Tελικά έστειλαν τον κ. Ι.Βαληνάκη , ο οποίος συνάντησε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Ιβιτσα Μπότσεφσκι. Τι ήθελαν οι Σκοπιανοί; Τα γνωστά για την ένταξη στην ΕΕ. Να συμβάλουμε δηλαδή για να τους δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τι απάντησε ο κ. Βαληνάκης; Τα γνωστά για το όνομα. Μετά την επανάληψη των «γνωστών» η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.


Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι μαζί με τον Πρωθυπουργό έφτασαν και τα επεισόδια στις Βρυξέλλες. Η τοπική Αστυνομία συνέλαβε 14 αλλοδαπούς που οργάνωναν επίθεση στη Σύνοδο. Οπως αποδεικνύεται, οι υπανάπτυκτοι Βέλγοι δεν ακολουθούν το επιτυχημένο μοντέλο Παυλόπουλου για τη διαχείριση της κοινωνικής έντασης (προσωρινή αυτοκατάργηση του κράτους) με αποτέλεσμα το μίσος των λαών κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξακολουθεί να συσσωρεύεται.


Ρούντι Τζουλιάνι της Αθήνας ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων εφαρμόζει το μοντέλο του δημάρχου της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τρέχει παντού. Μια που δεν υπάρχει κυβέρνηση, ο κ. Κακλαμάνης μπορεί να βγει ακόμη και κερδισμένος πολιτικά από τη διαχείριση των καταστροφών. Μπορεί να υποκύπτει στον πειρασμό των συναντήσεων με επιφανείς, όπως χθες με τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αλλά κάνει και ουσιαστικές πράξεις.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το σπουδαιότερο μάθημα της κρίσης είναι ότι η εξουσία μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα μέσα από την αυτοκατάργηση του κράτους. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος επιτρέπει στους πληγέντες καταστηματάρχες της Αθήνας να κάνουν όσες επισκευές χρειάζονται χωρίς να αναζητήσουν σχετικές άδειες και να μπλέξουν με τη γραφειοκρατία.

▅ ▅
Μάχη με τα ξένα media δίνει ο κ. Π. Λειβαδάς. Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης βεβαίωσε συνεργάτη μου ότι οι θέσεις της κυβέρνησης για τις καταστροφές αναπαρήχθησαν σε 34 ξένα μέσα ενημέρωσης. Δεν αμφισβητώ τη δράση του κ. Λειβαδά στον τομέα του. Δυστυχώς όμως εκτός από τις θέσεις της κυβέρνησης τα ξένα μέσα κατέγραψαν και τα θλιβερά αποτελέσματα της πολιτικής της.


Μάχη με τα ξένα media υπέρ της πατρίδας δίνει και ο κ. Ν.Χριστοδουλάκης. Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας που διδάσκει τώρα στη London School of Εconomics εμφανίστηκε στα ΒΒC, Sky Νews, Channel 4 και CΝΝ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για όσα συνέβησαν στην Αθήνα. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε σε συνεργάτη μου ότι οι Αγγλοι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα μυστήρια και τους γρίφους της Ελλάδας, έχουν τρομοκρατηθεί από τα επεισόδια στην Αθήνα περισσότερο από τους Ελληνες.

Νομίζουν ότι όλα οφείλονται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και ανησυχούν μήπως η αναταραχή εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κατά συνέπεια ο κ. Χριστοδουλάκης έχει γίνει περιζήτητος στα στούντιο του Λονδίνου αφού τους καθησυχάζει επιτυχώς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk