«ΕΓΚΛΗΜΑ(ΤΑ) ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ»
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ο εικονιζόμενος στο σκίτσο αντιπρόεδρος της ΜΙG κ. Α. Βγενόπουλος, ο οποίος υπογράφει το cover story του περιοδικού «ΜΙGazino» που εκδίδει ο όμιλος και το οποίο κυκλοφορεί με εξώφυλλο έναν σκίνχεντ που απομακρύνεται από το πλάνο μεταφέροντας στον ώμο του μια φρεσκοσιδερωμένη στολή Αϊ-Βασίλη ως delivery boy στεγνοκαθαριστηρίου.

* * *
Μέσα σε 315 λέξεις και με τίτλο «Εγκλήμα(τα) και τιμωρία» κατακρίνει τις κοινωνικές αντιθέσεις που οξύνονται λέγοντας ότι «οι πλούσιοι γίνονται (χαρισματικά) πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», ανησυχεί για το μέλλον του έθνους αναφέροντας ότι «οι Ελληνες σιγά σιγά γερνούν και εξαφανίζονται» εξαιτίας της υπογεννητικότητας και «της σταθερής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων να πεθάνουμε τους συνταξιούχους από την πείνα».

* * *
Επιτίθεται στους πολιτικούς σημειώνοντας ότι «ξυλινολόγοι κυβερνούν επί δεκαετίες και άλλοι ξυλινολόγοι τους διεκδικούν την εξουσία» και πως «όποιος κυβερνά τα κάνει όλα σωστά και η αντιπολίτευση τα βρίσκει όλα λάθος», ενώ «οι ικανοί υπουργοί πνίγονται στις αλληλεξαρτήσεις με τεμπέληδες και άσχετους και στις εγκρίσεις των πρωθυπουργικών κύκλων».

* * *
Δεν παραλείπει να αναφερθεί στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «η εθνική μας υπερηφάνεια εξαντλείται στην αντιπαράθεση με μια μικρή χώρα φτωχών ανθρώπων που για εσωτερική τους κατανάλωση αποφάσισαν να ντυθούν Μεγαλέξανδροι τις Αποκριές» και δεν ξεχνά να επιτεθεί εμμέσως πλην σαφώς στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη.

* * *
«Α, ξέχασα», αναφέρει, «υπάρχουν και υπερήφανοι επειδή παίρνουμε έπαινο από τον κ. Αλμούνια για τη συνετή διαχείριση μιας οικονομίας που βρίσκεται σε μονόδρομο για τον Τρίτο Κόσμο (έλα, έλα,έλα,τράκαρες)».

* * *
Για να καταλήξει ότι «δυστυχώς,η κρίση φέρνει και την τιμωρία για όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει πιο κοντά». Από ό,τι φαίνεται, όπως σχολιάζουν επιχειρηματικοί κύκλοι, πιο κοντά έρχεται η φημολογούμενη κάθοδός του στην πολιτική.

«Συζυγική» σχέση
Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ν.Αναστασόπουλος, όταν ρωτήθηκε κατά την παρουσίαση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά για το πώς προβλέπει να είναι η περίοδος συγκατοίκησης με την Cosco στο κοντέινερ τέρμιναλ.

* * *
«Πώς είναι τα παντρεμένα ζευγάρια;Πότε καλά,πότε κακά.Κάπως έτσι θα είμαστε όσο είμαστε μαζί» είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

* * *
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι άλλο πράγμα είναι να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα και άλλο με Κινέζα. Εκτός από το τσάμπα, κινέζικο, υποθέτω ότι οι Κινέζες συνεχίζουν να έχουν μια άλλη κουλτούρα σε ορισμένα καίρια ζητήματα που διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε μια πετυχημένη συμβίωση.

* * *
Αλλά μάλλον με τη χαρά θα μείνουμε, διότι λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της Cosco κ. Αγγ. Καρακώστας μας προσγείωσε στη σκληρή πραγματικότητα υπογραμμίζοντας ότι η Cosco θα συνεργαστεί μόνο με Ελληνες στο κοντέινερ τέρμιναλ.

* * *
Δεν ξέρω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει τέτοιο όρο στη σύμβαση (αν υπάρχει τέτοιος όρος), αλλά νομίζω ότι πρέπει να εντοπισθεί πάραυτα και να υποβληθεί στο «μαρτύριο» της συμβίωσης με τη σύζυγο του κ. Αναστασόπουλου.

Απολύσεις στη Unisystems
Η ένταξη της Unisystems στον όμιλο της Ιnfoquest φαίνεται να μην ωφέλησε τους εργαζομένους της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα λογισμικού και υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές απολύσεις. Μάλιστα η διοίκηση της Unisystems έχει επιλέξει και συγκεκριμένη ημέρα που ανακοινώνει τις απολύσεις στο προσωπικό.