Σε ένα μάλλον ουδέτερο κλίμα, όπου κυριάρχησε και πάλι η αυξημένη μεταβλητότητα, συνεχίστηκαν για τις ευρωπαϊκές αγορές οι διορθώσεις που απορροφήθηκαν ενδοσυνεδριακά επιτρέποντας στους δείκτες να επανέλθουν σε ανοδική τροχιά. Οι συνεχείς μεταβολές τάσης, όπου τελικά όμως επικρατεί σταθερά η ανοδική στις τελευταίες συνεδριάσεις, σηματοδοτούν τουλάχιστον την αναζήτηση ισορροπίας στις αγορές, οι οποίες στην παρούσα φάση δεν δείχνουν διατεθειμένες να «υποκύψουν» σε νέες πιέσεις.

Η εγχώρια αγορά συμβάδισε με το διεθνές κλίμα και μάλιστα εμφάνισε καλύτερη εικόνα των ευρωπαϊκών στο χρονικό διάστημα που η τάση ήταν ανοδική.

Ο γενικός δείκτης άνοιξε πτωτικά και, αφού πιέστηκε ως το χαμηλό των 1.814 μονάδων με απώλειες της τάξεως του 1%, επανήλθε σε ανοδική τροχιά και ωθήθηκε σχετικά σύντομα στο υψηλό των 1.853 μονάδων με άνοδο 1,10%. Στο τελευταίο δίωρο ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος και άρχισε να ανακάμπτει στο τελευταίο ημίωρο για να περάσει σε οριακά θετικό πρόσημο κλείνοντας κατά 0,03% υψηλότερα στις 1.833,68 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος επανήλθε στο τέλος και ο δείκτης FΤSΕ20, που έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,18%, ενώ σε αρνητική τροχιά παρέμεινε ο δείκτης FΤSΕ40 και μάλιστα τερμάτισε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό με απώλειες 1,09%. Πιο ευέλικτη η μικρή κεφαλαιοποίηση εμφάνισε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης και ο δείκτης FΤSΕ80 έκλεισε κατά 0,31% υψηλότερα. Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 152,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 26,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα, ενώ η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 95 ανοδικές, 96 καθοδικές και 143 αμετάβλητες μετοχές. Αρκετά blue chips βρέθηκαν και πάλι σε χαμηλά τιμών, μεταξύ των οποίων οι: ΕFG Εurobank, Αlpha Βank, Μarfin ΡΒ, Τράπεζα Κύπρου, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε σε «απόσταση αναπνοής» από το πρόσφατο χαμηλό.

Μετοχές

ΔΕΗ: Μετά την Εθνική Τράπεζα η μετοχή αποτέλεσε τη δεύτερη επενδυτική επιλογή, ενώ διήνυσε όλη τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος συμβάλλοντας σημαντικά στη στήριξη της αγοράς. Πραγματοποιώντας το σύνολο των συναλλαγών της υψηλότερα των 12,50 ευρώ, έκλεισε στα 12,62 ευρώ ενισχυμένη κατά 0,96%.

ΕFG Εurobank: Η ισχυρή ανάκαμψη της μετοχής στο τελευταίο 15λεπτο από το νεότερο ιστορικό χαμηλό των 5,55 ευρώ κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς μετέτρεψε απώλειες 2,63% σε κέρδη 5,61% κατά το κλείσιμο των 6,02 ευρώ. Παράλληλα η μετοχή έκανε τη διαφορά στο κλείσιμο της αγοράς επαναφέροντας σε θετικό πρόσημο τον γενικό δείκτη.

Μυτιληναίος: Τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τις 4 Νοεμβρίου σημείωσε ο τίτλος εμφανίζοντας αξιόλογη άνοδο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, την οποία ολοκλήρωσε στο υψηλό της ημέρας στα 3,90 ευρώ με υπεραπόδοση 5,41%.

Τιτάν: Με αφετηρία το πρόσφατο χαμηλό δεκαετίας των 11,74 ευρώ, ο τίτλος επανέκτησε τα 13,60 ευρώ με ημερήσια άνοδο 3,98% και συμπλήρωσε την τέταρτη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση με συνολική απόδοση 15,84%.

ΟΠΑΠ: Εχασε πρόσκαιρα την πρωτοκαθεδρία σε κεφαλαιοποίηση από την Εθνική Τράπεζα και την επανέκτησε στο κλείσιμο, καθώς αντέδρασε από το χαμηλό των 20,70 ευρώ και περνώντας σε θετικό έδαφος έκλεισε στα 21,24 ευρώ με άνοδο 0,19%.