«Εrika ΙΙΙ» για την ασφάλεια στη θάλασσα

Υπέρ της υιοθέτησης του τρίτου νομοθετικού πακέτου για την ασφάλεια στη θάλασσα, γνωστού ως Εrika ΙΙΙ, ψήφισε χθες το μεσημέρι το Συμβούλιο Υπουργών Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα, ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής Ι.Τζωάννος. Το πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνει ένα σημαντικό πλέγμα προτεραιοτήτων για την ασφάλεια στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως ως προς τα εξής: νέες διατάξεις για τους λιμένες καταφυγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρμόδια αρχή και στο σύστημα SafeSeaΝet.

«Εrika ΙΙΙ» για  την ασφάλεια  στη θάλασσα | tovima.gr

Υπέρ της υιοθέτησης του τρίτου νομοθετικού πακέτου για την ασφάλεια στη θάλασσα, γνωστού ως Εrika ΙΙΙ, ψήφισε χθες το μεσημέρι το Συμβούλιο Υπουργών Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα, ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής Ι.Τζωάννος.

Το πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνει ένα σημαντικό πλέγμα προτεραιοτήτων για την ασφάλεια στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως ως προς τα εξής: νέες διατάξεις για τους λιμένες καταφυγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρμόδια αρχή και στο σύστημα SafeSeaΝet. Διασφάλιση του μηχανισμού ευελιξίας και του καθορισμού του μεριδίου επιθεωρήσεων (inspection share) σε κάθε κράτος-μέλος. Διασφάλιση της δομής της ανεξάρτητης αρχής για τη διερεύνηση των ναυτικών ατυχημάτων και της αποφυγής υπέρμετρου διοικητικού άχθους. Ιδρυση φορέα αξιολόγησης και πιστοποίησης ποιότητας των αναγνωρισμένων οργανισμών, καθώς και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών αναγνώρισης και εξουσιοδότησης των νηογνωμόνων και χορήγηση προκαταβολής αποζημίωσης και μεταβατικής περιόδου εφαρμογής στις θαλάσσιες ενδομεταφορές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk