Για «πλειοδοσία συναισθηματικής φόρτισης» κατηγορεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας μερίδα της συμπολίτευσης και το σύνολο της Αντιπολίτευσης, σχετικά με τα επεισόδια και τις καταστροφές στο Κέντρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγής Καρέλας ζήτησε επίσης την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, αφού -όπως είπε- «είναι γνωστό ότι στις διαδηλώσεις βρίσκουν χώρο να δράσουν οι ‘γνωστοί άγνωστοι’ που εδώ και 30 χρόνια έχουν μάθει να διεκδικούν και να ζητούν αυτά που θέλουν,λ προκαλώντας καταστροφές αφού υπάρχει εμφανής ανικανότητα ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να στατήσουν τα επεισόδια.»

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 130 επιχειρήσεις με ζημιές, ενώ 4-5 από αυτές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καθίσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι διαλόγου, ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να γνωρίζουμε ποιος θα πληρώνει τους εμπόρους για τέτοιου είδους ζημιές».

Ο ίδιος στράφηκε και κατά των δικαστικών αρχών, λέγοντας ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όσοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε στα σπίτια τους».

Η συνέντευξη δόθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Β.Κορκίδη, προκειμένου να αναφερθούν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στην προτασή τους για «μικρές γιορτινές τιμές».

Ωστόσο, επικεντρώθηκε στα γεγονότα των ημερών, ενώ όπως είπε σε επικοινωνία που είχε χθες το βράδι με τον υπουργό Οικονομίας συζητήθηκε η εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, καθώς και διασφάλιση των ημερομισθίων των εργαζομένων που δουλεύουν στα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την βαθιά του λύπη για «τον άδικο θάνατο ενός ανηλίκου νέου ανθρώπου από άστοχες ενέργειες ανεκπαίδευτων αστυνομικών», τονίζοντας όμως ότι δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Αστυνομικού Σώματος.

Παράλληλα, καταδικάζει απερίφραστα τα πρωτοφανή επεισόδια που εξελίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με συνέπεια, τον τραυματισμό πολιτών και αστυνομικών καθώς και των πρωτόγνωρων καταστροφών δημόσιας περιουσίας και λεηλασίας, των κλοπών και της καταστροφής περιουσίας Ελλήνων φιλήσυχων πολιτών και έμπορων.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ καταλήγει: «Καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και μαζί με την ηγεσία της Δικαιοσύνης να επιβάλει μέτρα προστασίας για το κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει καταστεί ανοχύρωτη πολιτεία. Οι κάτοικοι και οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου δεν αντέχουν πλέον την θλιβερή αυτή κατάσταση που οδηγεί στην πλήρη εξόντωσή τους.»