Ο αμερικανός αντιπρόσωπος στις πολυεθνείς διαπραγματεύσεις για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Βορείου Κορέας προβλέπει σκληρές διαβουλεύσεις ενόψει του νέου γύρου επαφών, που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, για τον αφοπλισμό έναντι επισιτιστικής βοήθειας, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μπους ετοιμάζεται να παραδώσει τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Κρίστοφερ Χιλ, μιλώντας πριν την έναρξη των εξαεθνών διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο, δήλωσε πως ο νέος αυτός γύρος θα επικεντρωθεί στον τρόπο που θα εξακριβώνεται η φιλαλήθεια της Βορείου Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Δεν φιλοδοξούμε να επιλύσουμεμεμιάς όλα τα προβλήματα, όμως υπάρχουν πολλά σημεία, που έχουμε εργασθεί σκληρά για να τα ετοιμάσουμε. Όλοι γνωρίζουμε τι θέλουμε να επιτύχουμε εδώ και, όπως όλες οι εξαμερείς συναντήσεις, οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες», τόνισε ο Χιλ, προειδοποιώντας για τις σκληρές διαπραγματεύσεις, μιλώντας λίγο πριν την συνάντησή του με κινέζους αξιωματούχους.

Ο παρών γύρος θα είναι μάλλον ο τελευταίος προτού ο Τζορτζ Μπους εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο αφήνοντας την τύχη των διαπραγματεύσεων στα χέρια του διαδόχου του στην προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.