Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται οόμιλος Tribune, ιδιοκτήτης πολλών σημαντικών αμερικανικών εφημερίδων, όπως η Los Angeles Times και Cicago Tribune, αλλά και τηλεοπτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και τους Times της Νέας Υόρκης, ο όμιλος βρίσκεται στα πρόθυρα της παράδοσης του προϋπολογισμού του και μπορεί να τεθεί υπό την επιτήρηση του νόμου για τις χρεοκοπίες εντός των επομένων ημερών.

Ο όμιλος ήδη έχει προσλάβει την τράπεζα Lazard για να του προσφέρει οικονομικές συμβουλές, καθώς κι έναν νομικό σύμβουλο για να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει μίας πιθανούς ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου χρεοκοπιών.

Ο Tribune, που τον περασμένο χρόνο εξαγοράσθηκε από τον δισεκατομμυριούχο και μεγιστάνα του μεσιτικού τομέα Σαμ Ζελ, ελέγχει συνολικά επτά εφημερίδες, πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ είναι ιδιοκτήτης και της ομάδας μπέιζμπολ Σικάγο Καμπς.

Σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, κυρίως εξαιτίας της κάθετης πτώσης (-19%) των διαφημίσεων, ο όμιλος είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως εντός μίας διετίας θα σταματούσε τη συνδρομή του στο πρακτορείο Associated Press. Επίσης αναζητείται αγοραστής και για τους Καμπς.

Την ίδια περίοδο, ο όμιλος είχε ανακοινώσει απώλειες ύψους 124 εκατ. δολαρίων, ενώ ο Σαμ Ζελ είχε μιλήσει για«ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και πιστωτικό κλίμα», αναφέροντας μείωση κατά 2% των πωλήσεων των εφημερίδων του.