Το σχεδόν δογματικό σύνθημα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ.

Θοδωρή Ζαγοράκη«κρατάμε χαμηλά την μπάλα»υιοθετήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατά τη σύνθεση του ρόστερ. Τα βαριά ονόματα που αποκτήθηκαν (Κοντρέρας, Π. Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς) διαθέτουν εμπειρία και αποδεικνύονται μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Με τον τεχνικό διευθυντή κ.

Ζήση Βρύζανα πιστώνεται τις περισσότερες μεταγραφές, ο κ. Ζαγοράκης εκτιμά ότι με την προσθήκη ενός ή δύο ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο σε θέσεις (μεσοεπιθετικού και επιθετικού) όπου αντιμετωπίζει πρόβλημα, η ομάδα θα μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή στο Κύπελλο UΕFΑ.

Υστερα από πολλά χρόνια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέκτησε ποδοσφαιρική δομή. Οι εντάσεις στα αποδυτήρια είναι ανύπαρκτες, οι διοικούντες δεν ενθουσιάζονται με τις επιτυχίες και δεν απογοητεύονται με τις αποτυχίες. Ετσι διαχειρίστηκαν επιτυχώς αναμετρήσεις όπως με τη Λάρισα, στις οποίες αν και ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος κατάφερε να αναδειχθεί νικητής. Αν σε αυτά προστεθεί και ο ρεαλισμός του κ.

Φερνάντο Σάντος(φωτογραφία) συντίθεται ένα παζλ ομαλής πορείας κοντά στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά άπαντες τρέμουν στην ιδέα των πολλών τραυματισμών βασικών παικτών. Αν εξαιρέσει κανείς τους έντεκα βασικούς, από τους υπόλοιπους ελάχιστοι έδειξαν ότι υπολογίζονται από τον προπονητή ως ικανοί αντικαταστάτες τους. Στον β΄ γύρο το πρόγραμμα είναι βαρύ καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα μόνο τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή από τα θεωρούμενα «δύσκολα» ματς. Κριτήριο αποτελεί η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων βαθμών ως το τέλος του α΄ γύρου. Και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που ο κ. Ζαγοράκης αποφεύγει να αναθεωρήσει τους στόχους, θέτοντας τον πήχη ακριβώς στο σημείο που ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να υπερβεί.

Στο στρατόπεδο της Ξάνθης, λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΑΕ κ.

Αρη Πιαλόγλουότι«ο Γιώργος Παράσχος είναι ο πρώτος προπονητής που εμπνέει εμπιστοσύνη στη διοίκηση και είναι έντιμος», τότε απαντά στο ερώτημα για τις αντοχές μιας ομάδας να διατηρείται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το δεύτερο είναι η εκπεφρασμένη δέσμευση της διοίκησης ότι τα μεγάλα ονόματα της ομάδας, όπως οΓκσπούρνιγκκαι οΑγκάλι, δεν θα παραχωρηθούν τον Ιανουάριο.

Το ζητούμενο είναι αν ο μεγαλομέτοχος κ.

Χρήστος Πανόπουλος φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του και επιπλέον αντισταθεί στην προσφιλή αλλαγή προπονητή αν υπάρξουν διαδοχικά ατυχή αποτελέσματα για την ομάδα. Γιατί, υπενθυμίζεται, πριν από δύο χρόνια η πορεία της Ξάνθης ήταν εξίσου ικανοποιητική στον α΄ γύρο, αλλά μετά τις παραχωρήσεις τουΤοροσίδηκαι τουΑντζατον Ιανουάριο, ο β΄ γύρος έμοιαζε με απλή διεκπεραίωση.