9 και 11-16 Δεκεμβρίου «Προτελεύτια διλήμματα» και «Επαναχρησιμοποίηση» στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ»,ΕΙΕ,ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

«Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» είπε στον Κροίσο η Πυθία,αλλά η σημερινή Ιατρική μπορεί να κρατήσει ένα ακέφαλο σώμα εν ζωή.Εχει νόημα μια τέτοια ζωή;Πού βρίσκονται εδώ τα όρια της ζωής;Ζητούμε ιδιαίτερα τον διάλογο με την Εκκλησία και τη Νομική,τη Φιλοσοφία και τη Φιλολογία και τη βοήθειά τους στην κατανόηση των διλημμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και στα οποία καλούμεθα- συχνά κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της Θέμιδος- να λάβουμε θέση.

Με αυτά τα λόγια παρουσίαζε τη διημερίδα «Προτελεύτια διλήμματα» (26-27 Μαΐου στο Πολεμικό Μουσείο) ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος.

Την Τρίτη το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών παίρνει τη σκυτάλη σε αυτόν τον διάλογο και ο πρόεδρός του, καθηγητής Δημήτρης Κυριακίδης, συντονίζει ένα στρογγυλό τραπέζι υπό τον ίδιο τίτλο. Ομοτράπεζοι συνομιλητές του θα είναι ο Στ. Γερουλάνος, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος και ο αν. καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πατήρ Νικόλαος Λουδοβίκος. Η ώρα έναρξης είναι 19.30.

Επιπροσθέτως η «Επιστήμης Κοινωνία» συναντά την αρωγή του Βρετανικού Συμβουλίου και περιβαλλοντικών οργανώσεων στη διοργάνωση έκθεσης γλυπτικής και εκπαιδευτικού εργαστηρίου επαναχρησιμοποίησης υλικών. Πρόκειται για την έκθεση του βρετανού καλλιτέχνη Ρtolemy Εlrington από «φαινομενικά» άχρηστα υλικά, που θα διαρκέσει από τις 11 ως τις 14 του μηνός, με ώρες λειτουργίας από τις 10.00 ως τις 20.00. Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην αφύπνιση και παράλληλα στην ευαισθητοποίηση του κοινού- ιδίως των παιδιών- στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υποστηρίζοντας το πνεύμα της επαναχρησιμοποίησης. Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν διαδραστικά εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά με την έμπρακτη καλλιτεχνική υποστήριξη του Ρtolemy Εlrington και της βοηθού του Εva Ηernadez Garay. Η δημιουργία στολιδιών για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και για άλλες χρήσεις θα δώσει τη γιορτινή νότα της έκθεσης.

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στα τηλέφωνα 210 7273.516

και 210 3692.342.

9 Δεκεμβρίου Μεταπτυχιακά πληροφορικής από το ΑΙΤ
8Ο ΧΛΜ.ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ

Την Τρίτη στις 17.30 τo Αthens Ιnformation Τechnology (ΑΙΤ) ξεκινά την εκδήλωση παρουσίασης των τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων του. Συγκεκριμένα ο εκπαιδευτικός αυτός φορέας του Ιδρύματος Κόκκαλη, που συνεργάζεται με πανεπιστήμια όπως το Carnegie Μellon και το Ηarvard των ΗΠΑ και το Αalborg University της Δανίας, θα παρουσιάσει τα μεταπτυχιακά προγράμματα «ΜSc in Ιnformation Νetworking», «ΜSc in Ιnformation & Τelecommunications Τechnologies» και «ΜSc in Μanagement of Βusiness, Ιnnovation & Τechnology». Αντίστοιχες ημερίδες ενημέρωσης διοργανώνονται και στην Ξάνθη (9.12.2008), στη Θεσσαλονίκη (10/12), στον Βόλο (11/12) και στην Πάτρα (15/12). Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των «Οpen Days» του ΑΙΤ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.ait.gr ή να επικοινωνήσουν με την κυρία Λάρα Μπαρμπούρ στο τηλέφωνο 210 6682.704.

13 Δεκεμβρίου Οι εξελίξεις στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΤΡΑ

Εορτάζοντας την 40ή επέτειο από την ίδρυσή του το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργανώνει με τον αντίστοιχο Πανελλήνιο Σύλλογό τους ημερίδα για την τεχνολογία αιχμής του τομέα τους. Λεπτομέρειες όμως…

δεν γνωρίζουμε καθώς οι συνάδελφοι αμέλησαν να ενημερώσουν ακόμη και την ιστοσελίδα τους (www.ece.upatras.gr/). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2610 993999.

a.kafantaris@gmail.com