Εχει καταντήσει αφόρητη η δημοσιότητα τουΜάικλ Τζάκσον. Δεν μιλάμε πλέον για μία περίπτωση από αυτές- τις λίγες όντως- του χώρου του θεάματος που η προσωπικότητα και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του καλλιτέχνη στραγγαλίζονται από την υπέρμετρη φήμη. Δεν μιλάμε δηλαδή για την περίπτωση τουΕλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος λειτούργησε αυτοκαταστροφικά παίρνοντας ταυτόχρονα διαφορετικά ναρκωτικά παρά τις αντίθετες συμβουλές των γιατρών του. Ούτε για τονΚερτ Κομπέινπου δεν άντεξε στις πιέσεις και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Στην περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον έχουμε πέραν των όσων μόνο η ψυχιατρική μπορεί να ανιχνεύσει με την απόλυτη μετάλλαξή του σε άνθρωπο-ελέφαντα και ένα πλάσμα που όσο περνά ο καιρός βγάζει στην επιφάνεια τις χειρότερες πλευρές του εαυτού του. Τι κι αν δεν αποδείχθηκαν, σύμφωνα με τα αμερικανικά δικαστήρια, τα περί παιδοφιλίας.

Ολο αυτό το συνεχές πήγαινεέλα ανηλίκων στη βίλα του, έστω και για παρεΐτσα όπως ισχυρίστηκε, θα παραμείνει μελανή σελίδα στο βιογραφικό του.

Ολα αυτά φυσικά συμβαίνουν υπό την συνεχή σκιά της δημιουργίας του νέου άλμπουμ του, το οποίο είτε θα αποτελέσει την ταφόπλακα του θρύλου του είτε θα ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο πια.

Ετσι έχουμε συνεχώς παράπλευρες ειδήσεις γύρω από το άτομό του που καταντούν όμως γραφικές. Εγινε μουσουλμάνος; Δεν έγινε; Εκμεταλλεύθηκε τον πρίγκιπα του Μπαχρέιν ή όχι; Αληθεύουν ή όχι τα όσα του καταλογίζονται αυτή τη φορά; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Τζάκσον έκανε τα πάντα για να εκμεταλλευθεί τον σεΐχηΑμπντουλάχ μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα. Εναν 33χρονο άνθρωπο που έγινε ευρέως γνωστός από αυτή τη σχέση και ερασιτέχνη μουσικό που πίστεψε ότι μπορεί να γράψει κάποια τραγούδια για τον «βασιλιά της ποπ», να τα ηχογραφήσει και να γίνει παραγωγός του νέου άλμπουμ του, της βιογραφίας του και ενός μιούζικαλ, πράγματα που φυσικά δεν έγιναν ποτέ.

Το διάστημα αυτό φυσικά ο Μάικλ Τζάκσον χρησιμοποίησε τα εκατομμύρια που του έδωσε ο σεΐχης ως προκαταβολή για να ζει «βασιλικά» δίπλα του, αλλά και για να ξεπληρώσει κάποια από τα χρέη του. Στη συνέχεια ο σεΐχης ζήτησε ως αποζημίωση 7 εκατομμύρια δολάρια, για να τα βρουν τελικώς οι δύο πλευρές έξω από τα δικαστήρια, με τον Τζάκσον να υποστηρίζει ότι όλα αυτά ήταν δώρα και μόνο ως τέτοια ελήφθησαν. Εχει μπει δε ο Μάικλ τόσο πολύ στο πετσί του νέου ρόλου του ώστε, όπως αποκάλυψε η «Sun», έγινε μουσουλμάνος και το νέο όνομά του είναι Μιχαήλ – εις εκ των αγγέλων του Αλλάχ- σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σε έπαυλη του Λος Αντζελες. Ημαρτον!