Οι ηλικιωμένοι νιώθουν 13 χρόνια νεότεροι

Το θέμα δεν είναι πόσων ετών είναι κάποιος αλλά πόσων ετών αισθάνεται, συνηθίζουμε να λέμε, και αυτό αποδεικνύει τώρα και μια νέα μελέτη η οποία κατέγραψε την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους άτομα 70 ετών και άνω. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σε προσεχές τεύχος του επιστημονικού εντύπου «Journals of Gerontology: Ρsychological Science», ότι μελέτησαν 516 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν στην τρίτη ηλικία.

Το θέμα δεν είναι πόσων ετών είναι κάποιος αλλά πόσων ετών αισθάνεται, συνηθίζουμε να λέμε, και αυτό αποδεικνύει τώρα και μια νέα μελέτη η οποία κατέγραψε την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους άτομα 70 ετών και άνω. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σε προσεχές τεύχος του επιστημονικού εντύπου «Journals of Gerontology: Ρsychological Science», ότι μελέτησαν 516 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν στην τρίτη ηλικία. Οπως είδαν οι επιστήμονες, στο σύνολό τους οι ηλικιωμένοι ένιωθαν 13 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους. Παράλληλα πίστευαν ότι έδειχναν και δέκα χρόνια νεότεροι σε ό,τι αφορούσε την εξωτερική εμφάνισή τους. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι άνδρες ήταν εκείνοι που κυρίως πίστευαν ότι δείχνουν αρκετά χρόνια νεότεροι σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν μια εικόνα για την εξωτερική εμφάνισή τους η οποία πλησίαζε στην πραγματική ηλικία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk