Με τον αέρα των 5,5 μονάδων στα πανιά του το ΠαΣοΚ

Η προσεκτική διαχείριση της θεαματικής δημοσκοπικής ανάκαμψης του ΠαΣοΚ είναι το κύριο μέλημα της Χαριλάου Τρικούπη. Εν αναμονή και νέων ερευνών κοινής γνώμης, που θα επιβεβαιώνουν την εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, τα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ εφιστούν την προσοχή όλων εν όψει φαινομένων εφησυχασμού, αλαζονείας ή της δημιουργίας εντυπώσεων ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται προ των πυλών του Μαξίμου.

Τα δημόσια σχόλια για τις δημοσκοπήσεις περιορίζονται στο « ας περιμένουμε και τις νέες έρευνες και όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους ». Ωστόσο ενδεικτική της γραμμής που επιχειρείται να περάσει ήταν η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ι.Ραγκούση, ο οποίος μιλώντας στο Μega σημείωσε: « Οχι μόνο περιθώρια ενθουσιασμού και πανηγυρισμών δεν έχουμε,αλλά κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια πραγματικά να είναι η δική μας στάση όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνη και πιο συνετή,ακόμη και όταν έρχονται τόσο θετικά μηνύματα από τις έρευνες της κοινής γνώμης ». Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μάλιστα ρητώς: « Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση κανένας από εμάς,σε κανένα καφενείο της χώρας,σε καμιά γειτονιά της χώραςνα υπάρξει ένα μέλος,ένας έστω φίλος του ΠαΣοΚ, ο οποίος να εκδηλώσει νοοτροπία έπαρσης και αλαζονείας ».

Την ίδια στιγμή, πάντως, φρόντισε να αξιοποιήσει τα δείγματα της τελευταίας δημοσκόπησης και να σημειώσει ότι στόχος είναι όχι απλώς η νίκη, αλλά και η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Στο ίδιο σημείο στάθηκε και ο κ. Χρ.Βερελής, ο οποίος από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Αlpha είπε ότι το καινούργιο στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι το διαφαινόμενο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΠαΣοΚ, ενώ επισήμανε τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: « Η ακραία επιθετικότητα που είχε κατά του ΠαΣοΚ δεν τον βοήθησε.Αυτό που επίσης συνέβαλε είναι ότι εμφανίστηκε ως κόμμα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ,χωρίς όμως μια πρόταση εξουσίας.Αυτό έχει επιπτώσεις ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk