Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

«Σ΄ ευχαριστώ, ω εταιρεία! Εν αφθονία μού παρέχεις… ζημίες»
Ο κ. Ραφαήλ Π. Λαμπούσης, νευρολόγος,από τη Μυτιλήνη,γράφει:

Διά της παρούσης θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως τα θερμά μου συγχαρητήρια προς την εταιρεία τηλεφωνίας Forthnet και προσωπικά στον υπεύθυνο του καταστήματος Μυτιλήνης κ. Χιωτέλλη διότι κατάφεραν κάτι πραγματικά απίστευτο: Κατά τη μετάβαση του τηλεφώνου του ιατρείου μου από τον ΟΤΕ προς τη συγκεκριμένη εταιρεία (έπειτα από αίτησή μου και «ενεργοποίηση» των υπηρεσιών στις 25.11.08), κατάφεραν να αφήσουν το ιατρείο μου χωρίς τηλέφωνο!! Πραγματικά απίστευτο! Εταιρεία τηλεφωνίας να στερεί από συνδρομητή της την πιο στοιχειώδη υπηρεσία! Εδώ λοιπόν και 11 ημέρες (και χωρίς διαφαινόμενη προοπτική επίλυσης της βλάβης), δεν μπορώ να δεχθώ εισερχόμενες κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα. Βέβαια, κατά την πρώτη επαφή με την εταιρεία υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η μετάβαση ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες. Αν γνώριζα τι θα επακολουθούσε, φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσω σε τέτοια ζημιογόνο κατάσταση για τη δουλειά μου. Η μόνιμη δικαιολογία της εταιρείας (και εδώ στη Μυτιλήνη όπου η αδιαφορία είναι εξωφρενική, αλλά και στην Αθήνα όπου έχω καλέσει επανειλημμένως), είναι ότι ευθύνεται ο ΟΤΕ για καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της φορητότητας ή κάτι ανάλογο, το οποίο βέβαια ουδόλως με απασχολεί. Θερμά ευχαριστώ λοιπόν τη Forthnet που με απέκοψε επικοινωνιακά από την πλειονότητα τον ασθενών μου. Θερμά ευχαριστώ για την οικονομική ζημιά την οποία μου προκαλεί. Θερμά ευχαριστώ και για την απίστευτη αδιαφορία την οποίαν δείχνει για την επίλυση του θέματος. Περιττό, βέβαια, να σας πω ότι επιφυλάσσομαι να διεκδικήσω δικαστικά τα διαφυγόντα κέρδη από τη δουλειά μου. Εχω ήδη καταθέσει αναφορά του ζητήματος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Εύχομαι ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα στην εταιρεία. Γιατί όχι, π.χ. να πληρώνεται από τους συνδρομητές της και να μην προσφέρει ούτε Ιnternet; Συγχωρήστε μου τον ειρωνικό τόνο, αλλά η αγανάκτηση ξεχειλίζει.

ΛΑΒΑΜΕ
▅ Ο κ. Αναστάσιος Π. Μπούτος, συνταξιούχος πλοίαρχος ΕΝ, από την Αθήνα, διάβασε στις 26.11.08 τις στήλες «Γνώμη» (Αντώνης Καρακούσης, «Η ευθύνη του κ. Παπανδρέου») και «Εμπιστευτικά» (Ι. Κ. Πρετεντέρης, «Βρήκαν τη λύση!») και εκφράζει δημοσίως την εκτίμησή του «στο ύφος και την ουσία» της πρώτης. ▅ Ο κ. Θοδωρής Καραουλάνης, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και ιδρυτικό μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, γράφει: «Ας αντικαταστήσουμε το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα με ένα μεικτό σύστημα που θα μπορούσε να βασίζεται σε δύο πυλώνες,έναν αναδιανεμητικό και έναν κεφαλαιοποιητικό. Ο αναδιανεμητικός θα αφορούσε ένα υποχρεωτικό δημόσιο πρόγραμμα συνταξιοδότησης διασφαλίζοντας μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για όλους τους έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως προηγούμενου εργάσιμου βίου και εισφορών. Ο κεφαλαιοποιητικός πυλώνας θα αφορούσε ιδιωτικά (ή ημικρατικά για μια μεταβατική περίοδο) συνταξιοδοτικά προγράμματα υποχρεωτικά για το σύνολο των εργαζομένων,τα οποία θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας, του ανταγωνισμού και της ατομικής ευθύνης». ▅ Ο λόγος του κ. Βασίλη Σπυριδωνίδη περί τα χρέη του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ: «Η ομάδα είναι ΑΕ.Η κακοδιοίκηση προηγούμενων ετών έχει οδηγήσει την εταιρεία σε υπέρογκα χρέη.Η πρόταση της νυν διοίκησης είναι να αποπληρωθεί το 30% των χρεών και τα υπόλοιπα να διαγραφούν.Απ΄ ό,τι φαίνεται από τα ρεπορτάζ,ο αρμόδιος υπ.Οικονομίας το συζητάει θετικά.Η πρόταση βασίζεται στο επιχείρημα ότι τα χρέη έγιναν από προηγούμενες διοικήσεις και οφείλονται σε έναν βαθμό και στον πλημμελή έλεγχο του Δημοσίου.Σκανδαλωδώς εξοργιστική πρόταση.Επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να επιβιώσει λόγω χρεών καταλήγει σε χρεοκοπία.Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της πληρωμής όλου του χρέουςαποτελεί σκάνδαλο». ▅ Ο κ. Γεώργιος Β.Κασσαβέτης, επισμηναγός ε.α., από την Αθήνα, γράφει: «Με τη δικαστική απόφαση με την οποία αυξήθηκαν κατά 80% οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών δημιουργήθηκε μια νέα τάξη στη χώρα μας,αυτή των χρυσών συνταξιούχων (golden pensioners).Πρόκειται για τους συνταξιούχους βουλευτές.Αυτοί,χάρη στη δικαστική απόφαση η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του 95χρονου συνταξιούχου βουλευτού της Ενώσεως Κέντρου κ.Αγγελου Αγγελούση και του επιδίκασε το αστρονομικό ποσό των 320.000

ευρώ,έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τα γεράματά τουςαν είχαν…αμελήσει να το κάνουν όταν ήταν εν ενεργεία.Ο γηραιός πολιτικός συμβουλεύει τους τέως συναδέλφους του:σε περίπτωση αρνήσεως εκτελέσεως των αποφάσεων, να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου,όπως τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του υπουργείου Οικονομικών».

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr