* Ατλάντικ: Το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας για το 2009, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων του ομίλου με έξι νέα καταστήματα στρατηγικά τοποθετημένα καθώς και την αγορά ακινήτου στα Ιωάννινα, παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μανώλης Αποστόλου στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο αγοράς ενός ακινήτου στα Ιωάννινα το οποίο αποτελείται από οικόπεδο συνολικού εμβαδού 9.347,64 τ.μ. και αποθήκη συνολικής επιφάνειας 3.840 τ.μ. για τη στέγαση χώρου διανομής εμπορευμάτων. Επιπρόσθετα επίκειται η λειτουργία ιδιόκτητου νέου καταστήματος χονδρικής πώλησης στην Τρίπολη, καθώς και δύο νέων καταστημάτων- ενός χονδρικής και ενός λιανικήςστην Πάρο.

* ΑΤΕbank: Στη μείωση του βασικού επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων κατά 1,75% προχωρεί η τράπεζα, μετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,75%. Το επιτόκιο αυτό διαμορφώνεται πλέον σε 6,25% και θα ισχύσει από τις 15.12.2008.

* Αlpha Βank: Σε αγορά 199.000 ιδίων μετοχών, συνολικής αξίας 1,433 εκατ. ευρώ, προέβη η Αlpha Βank στις 4.12.2008 μέσω του μέλους του ΧΑ Αlpha Finance ΑΕΠΕΥ. * ΣΕΟΔΙ: Σε εγρήγορση λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης βρίσκονται και οι οικονομικοί διευθυντές των επιχειρήσεων. Μέσα από τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Αλ.Κωστόπουλος κάλεσε όλα τα μέλη να συνεργάζονται μεταξύ τους και να είναι αλληλέγγυα κυρίως σε θέματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Στη συνέλευση μίλησε και ο οικονομικός διευθυντής του Ταμείου Εγγυοδοσίας κ. Σινιάνος , αναπτύσσοντας τις προϋποθέσεις δανεισμού των εταιρειών από τον παραπάνω οργανισμό.

* ΚΕΜ: Μια καμπάνια με στόχο τη προώθηση του ελληνικού franchising στο εξωτερικό και παράλληλα την ανάπτυξη ξένων κόνσεπτ στην ελληνική αγορά έχει ξεκινήσει η ΚΕΜΚλαδικές Εκθέσεις Μάρκετινγκ. Η καμπάνια στηρίζεται στη δημιουργία συνεργασιών με συνδέσμους franchise σε όλο τον κόσμο. Πρώτος σταθμός της ΚΕΜ ήταν η Τουρκία και δεύτερος η Γαλλία. Η επόμενη 11η Παγκόσμια Εκθεση ΚΕΜ Franchise θα πραγματοποιηθεί από τις 20 ως και τις 23 Φεβρουαρίου του 2009 στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο Αττικής (Ηelexpo Ρalace), στη λεωφ. Κηφισιάς στο Μαρούσι. Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Franchise (WFC) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Franchise (ΕFF).