Υπόσχεται επιδόματα και… κρατικοποιήσεις

Είναι αλήθεια ότι η δημοκρατία λειτουργεί κάπως ιδιόρρυθμα στη Ρωσία. Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ωστόσο ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε, αν μη τι άλλο, έναν γενναίο πολιτικό. Διότι η πρώτη από τις 72 ερωτήσεις πολιτών, στις οποίες απάντησε ο Πούτιν, υποβλήθηκε από έναν Μοσχοβίτη που μόλις είχε χάσει τη δουλειά του και φοβόταν ότι αν δεν έβρισκε γρήγορα νέα απασχόληση θα έχανε το σπίτι του που είχε αγοράσει με δάνειο. Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ρωσική οικονομία θα επιβιώσει στην κρίση και θα ανακάμψει σύντομα, ενώ υποσχέθηκε ότι ώσπου να συμβεί αυτό η κυβέρνησή του θα αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας.

Είναι αλήθεια ότι η δημοκρατία λειτουργεί κάπως ιδιόρρυθμα στη Ρωσία. Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ωστόσο ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε, αν μη τι άλλο, έναν γενναίο πολιτικό. Διότι η πρώτη από τις 72 ερωτήσεις πολιτών, στις οποίες απάντησε ο Πούτιν, υποβλήθηκε από έναν Μοσχοβίτη που μόλις είχε χάσει τη δουλειά του και φοβόταν ότι αν δεν έβρισκε γρήγορα νέα απασχόληση θα έχανε το σπίτι του που είχε αγοράσει με δάνειο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ρωσική οικονομία θα επιβιώσει στην κρίση και θα ανακάμψει σύντομα, ενώ υποσχέθηκε ότι ώσπου να συμβεί αυτό η κυβέρνησή του θα αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας. «Θα αυξήσουμε τις κοινωνικές παροχές» υποσχέθηκε ο Πούτιν και διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει με μια υποτίμηση του ρουβλίου- φάνηκε ωστόσο ότι ευνοεί τη σταδιακή εξασθένηση του νομίσματος. Τέλος, ο ρώσος πρωθυπουργός προανήγγειλε «εκτεταμένες κρατικοποιήσεις» επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk