«Πακέτο» υπέρ ασθενεστέρων

Τον Ιανουάριο θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης, λέει ο Κ.Καραμανλής

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί εντός του Ιανουαρίου, είπε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις. Έκτακτο επίδομα για τα στεγαστικά δάνεια.

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.

«Υπάρχει αβεβαιότητα τόσο ως προς την ένταση όσο και ως προς της διάρκεια της κρίσης, δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε στην πρώτη δυσκολία την οικονομία μας» τόνισε, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις.

«Απόφασή μας είναι να δράσουμε με ευθύνη ώστε να μη διαιωνιστεί ο τόπος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Απαιτεί δύναμη που ξεπερνά τις σειρήνες του λαϊκισμού» συμπλήρωσε.

Η πρώτη δράση είναι η χορήγηση έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, και τους εγγεγραμμένους ανέργους.

Το επίδομα διαφοροποιείται με το χωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ανέρχεται σε 200 ευρώ για την πρώτη ζώνη, σε 150 ευρώ για τη δεύτερη και σε 100 ευρώ για την τρίτη ζώνη.

Toεπίδομα θα χορηγηθεί εφάπαξ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

H δεύτερη δράση είναι η χορήγηση έκτακτου επιδόματος στεγαστικού δανείου, σε όσους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ έχουν στεγαστικό δάνειο για κύρια κατοικία που έχει συναφθεί πριν από την αρχή του 2009, το έκτακτο αυτό επίδομα ανέρχεται σε 500 ευρώ και θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2009.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εξετάζονται πρόσθετες δράσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk