«Με εκβίαζαν οι κουμπάροι» επιμένει ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ

«Oταν κάποιος θέτει το δίλημμα “ή κάνεις αυτό που σου λέμε ή θα υποστείς βλάβη”, αυτό είναι εκβίαση» κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρος Παπαδάκης ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στη δίκη των «γαλάζιων κουμπάρων», οι οποίοι δικάζονται για την υπόθεση εκβίασης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας. Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της εκβίασης ύστερα από ερώτηση που του απηύθυνε ο κ. Αλέξης Κούγιας, υπερασπιστής του εμπόρου σιτηρών κ. Κ.

«Με εκβίαζαν  οι κουμπάροι»  επιμένει  ο πρόεδρος  της ΜΕΒΓΑΛ | tovima.gr

«Oταν κάποιος θέτει το δίλημμα “ή κάνεις αυτό που σου λέμε ή θα υποστείς βλάβη”, αυτό είναι εκβίαση» κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρος Παπαδάκης ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στη δίκη των «γαλάζιων κουμπάρων», οι οποίοι δικάζονται για την υπόθεση εκβίασης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της εκβίασης ύστερα από ερώτηση που του απηύθυνε ο κ. Αλέξης Κούγιας, υπερασπιστής του εμπόρου σιτηρών κ. Κ.Κωνσταντινίδη , από την αρχική ομολογία του οποίου ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης, για να τυλιχτεί στη συνέχεια γύρω από τους άλλους δύο κατηγορουμένους, τον πρώην διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Π. Αδαμόπουλο και τον εκτελωνιστή κ. Π.Αναγνωστόπουλο .

Ο κ. Κούγιας αμφισβήτησε ότι έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εκβίασης για το οποίο δικάζεται ο εντολέας του και υποστήριξε ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006 ως και τη σύλληψή του θα πρέπει να τεθούν σε νέα νομική βάση. Ο κ. Παπαδάκης με τη σειρά του ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά την ποινική ευθύνη των κατηγορουμένων σχετικά με την προμήθεια των 2,5 εκατ. ευρώ που, όπως κατέθεσε, ζήτησαν από την εταιρεία του προκειμένου να μην της επιβάλουν δεκαπλάσιας αξίας πρόστιμο.

Ε πιπλέον, ο κ. Παπαδάκης επανέλαβε και χθες- τρίτη ημέρα της εξέτασής του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας- αυτό που εξαρχής είχε πει: «Κάναμε την αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας μας στο πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να καταφέρουμε να πιάσουμε τους εκβιαστές».

Και προσέθεσε: «Το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η συνάντηση εκ μέρους των κατηγορουμένων,ότι μας έδειξαν έγγραφα που δεν πήγαν στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ότι μέσα σε 24 ώρες μάς ζήτησαν να πληρώσουμε το ποσό, εγώ όλα αυτά τα αισθάνθηκα ως πίεση».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Δ. Συμεωνίδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk