Η φωνή που… φορτίζει

Ως σήμερα όσο περισσότερο μιλάμε στο κινητό μας τηλέφωνο τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία του. Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία η οποία θα αντιστρέψει αυτή τη διαδικασία. Ειδικοί του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Τexas Α&Μ πειραματίζονται με τα λεγόμενα πιεζοηλεκτρικά υλικά που μετατρέπουν διάφορα είδη ενέργειας σε ηλεκτρική. Οι ερευνητές στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μετατρέπει τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ως σήμερα όσο περισσότερο μιλάμε στο κινητό μας τηλέφωνο τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία του. Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία η οποία θα αντιστρέψει αυτή τη διαδικασία. Ειδικοί του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Τexas Α&Μ πειραματίζονται με τα λεγόμενα πιεζοηλεκτρικά υλικά που μετατρέπουν διάφορα είδη ενέργειας σε ηλεκτρική. Οι ερευνητές στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μετατρέπει τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρική ενέργεια. Με απλά λόγια, θέλουν να αναπτύξουν τεχνολογία με την οποία τα κινητά τηλέφωνα θα φορτίζονται όσο μιλάει ο κάτοχός τους με αυτά. Πιστεύουν μάλιστα ότι θα καταφέρουν να κατασκευάσουν και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας, ακόμη και φορητούς υπολογιστές οι οποίοι θα φορτίζονται με τη φωνή του χρήστη τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk