* Τesco: Τη βραδύτερη ανάπτυξη την τελευταία δεκαπενταετία εμφάνισαν τα κέρδη της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ καθώς οι καταναλωτές στρέφονται εν μέσω κρίσης σε discount καταστήματα, όπως τα Αldi και τα Lidl. Ειδικότερα, οι πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης της εταιρείας, εξαιρουμένων των καυσίμων, σημείωσαν άνοδο 2% στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο. Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά ανάπτυξηs από το 1993. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για άνοδο πωλήσεων 1,6%.

* Μentor Corp: Την εξαγορά της εταιρείας ανακοίνωσε η εταιρεία Johnson & Johnson, με το τίμημα σε ρευστό να ανέρχεται σε 1,07 δισ. δολάρια. Οι μέτοχοι της Μentor- εταιρεία δημιουργίας μοσχευμάτων- θα λάβουν 31 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής της Μentor, η οποία εδρεύει στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, έκλεισε τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής (28 Νοεμβρίου) σε 16,15 δολάρια. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς από τη Johnson & Johnson αναμένεται να φθάσει τα 1,12 δισ. δολάρια. Η εξαγορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

* LSR Group: Την πρόθεσή της να περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού της γνωστοποίησε η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία ακινήτων καθώς και το πάγωμα των καινούργιων έργων για το επόμενο χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κρίση στις κατασκευές έχει αγγίξει εκτός από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της ύφεσης η LSR Group αποφασίστηκε να αναστείλει όλα τα προγράμματα ανακατασκευής ακινήτων προκειμένου να αποταμιεύσει ρευστά διαθέσιμα. Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ακινήτων στη ρωσική επικράτεια έχει απολέσει το 93% της χρηματιστηριακής αξίας της, από τον περασμένο Νοέμβριο. Η LRS απασχολεί 18.000 εργαζομένους.

* Μetrovacesa: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της βρίσκεται η οικογένεια που ελέγχει τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της Ισπανίας, προκειμένου να πουλήσει μερίδιό του στις τράπεζες. Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, τότε οι τράπεζες θα αποκτήσουν το 54% των μετοχών της κατασκευαστικής Μetrovacesa. Κάτοχος, αυτή τη στιγμή, του 80% της Μetrovacesa είναι η οικογένεια Sanahuja, της οποίας τα χρέη (από τις δραστηριότητες του εν λόγω ομίλου) προς τις τράπεζες φθάνουν σε ύψος 4 δισ. ευρώ. Μεταξύ των δανειστών περιλαμβάνονται οι Βanco Santander και Βanco Εspanol de Credito.