Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης και ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Βιολίδης μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη . Οι διοικούντες τον Δικέφαλο ενημέρωσαν τον κ. Αλογοσκούφη για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ και συγκεκριμένα τα χρέη προς το Δημόσιο τα οποία ανέρχονται σε 14,5 εκατ. ευρώ. Αν προστεθούν οι οφειλές προς τρίτους, το συνολικό χρέος ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ. Ο κ. Ζαγοράκης ζήτησε τη συνδρομή του υπουργού Οικονομικών για να ξεπεραστεί το πρόβλημα των χρεών προς το Δημόσιο εν όψει της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, που θα πρέπει να καλυφθεί ως τις 26 Ιανουαρίου.

Η πρότασή τους αφορούσε δύο εναλλακτικά σχέδια: Είτε να πληρώσουν εφάπαξ το 30% του συνολικού χρέους και να διαγραφεί το υπόλοιπο, είτε να υπάρξει μακροχρόνιος διακανονισμός. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κ. Ζαγοράκης μετέφερε προς τον κ. Αλογοσκούφη την αδυναμία της διοίκησής του να ελέγξει τον σύλλογο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « θα βάλουμε λουκέτο στο μαγαζί »… Ο κ. Αλογοσκούφης- κατά τους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ- υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα. Περισσότερα αναμένεται να πει αύριο ο κ. Ζαγοράκης σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Στον αγωνιστικό τομέα, η εκτός έδρας νίκη επί του Θρασύβουλου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις του ΠΑΟΚ. « Φέτος έχουμε τη νοοτροπία του νικητή.Είμαστε πολύ βελτιωμένοι στην άμυνα και μπροστά πετυχαίνουμε τα γκολπου μας δίνουν νίκες » δήλωσε χθες ο Σωτήρης Μπαλάφας και πρόσθεσε: « Ο στόχος είναι η έξοδος στο Κύπελλο UΕFΑ,αν προκύψει στην πορεία κάτι περισσότερο θα το διεκδικήσουμε ». Στην Τούμπα την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης, ο κ. Φερνάντο Σάντος υπολογίζει στον Βλάνταν Ιβιτς που εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς και τους τιμωρημένους Γκαρσία,Βερόν.

Τ ο πρόσωπο στον Αρη είναι ο ισπανός στράικερ Σέρχιο Κόκε, τόσο για το γκολ που πέτυχε όσο και για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα της πατρίδας του «Αs» με τις οποίες εξέφρασε την επιθυμία του να ελληνοποιηθεί και να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα σε τελική φάση ενός Μουντιάλ.

Στον Ηρακλή, μετά και τη νέα ήττα από τη Λάρισα, ο ισπανός τεχνικός κ. Ροδόλφο Μπορέλ δεν φαίνεται ότι θα μακροημερεύσει στον πάγκο. Ο κ. Αντώνης Ρέμος βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή και είναι πολύ πιθανό ο Ηρακλής να έχει άλλον τεχνικό στον αγώνα με τον Θρασύβουλο. Το όνομα του κ. Γιώργου Δώνη ακούγεται περισσότερο στην παρούσα φάση, αν και εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις, κυρίως ξένων.