O 40ός πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ ονομάζεται Γιώργος Κιντής και ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων στους οποίους η ομάδα οφείλει την ύπαρξή της από το 2004 και εντεύθεν. Αυτό δεν συνιστά υπερβολή, καθώς ο διακεκριμένος οικονομολόγος και μικρομέτοχος (ποσοστό 0,12%- 3.116 μετοχές) που διαδέχεται στην προεδρία τον παραιτηθέντα κ. Ντέμη Νικολαΐδη είναι εκείνος που το καλοκαίρι του 2004… ανακάλυψε και επιμελήθηκε το «project» υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο «44» μέσω του οποίου η ΑΕΚ πέτυχε την οικονομική εξυγίανσή της ρυθμίζοντας χρέη 18 εκατ. ευρώ και σβήνοντας μια τεράστια οφειλή (περίπου 80 εκατ. ευρώ) προς το Δημόσιο. Ο κ. Κιντής αποχώρησε από την ΠΑΕ ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2005- και ενώ εργαζόταν σε αυτήν από το 2003, επί προεδρίας κ. Γιάννη Γρανίτσα – επειδή διαπίστωσε διαφορά φιλοσοφίας με τον κ. Νικολαΐδη που ήταν καλός φίλος του αλλά δεν έχει επικοινωνία μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχασε ωστόσο ποτέ την επαφή του με τους άλλους (πρώην) συνεργάτες του οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά του αλλά και τις δυνατότητές του να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας προτείνοντάς του τον θεσμικό ρόλο του προέδρου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της διαδοχής του κ. Νικολαΐδη αναφέρει: « Ο κ. Γιώργος Κιντής εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ (σ.σ.: απόντος του κ. Νικολαΐδη) . Η απόφαση των μετόχων της ΠΑΕ, που πέντε χρόνια πριν ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξαναδώσουν στην ΑΕΚ την ευκαιρία να διακριθεί όπως αξίζει στην ιστορία της, βρίσκει σήμερα την ομάδα να λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων. Στο εξής το ΔΣ θα χαράσσει τη στρατηγική του Συλλόγου, τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση των υποδομών της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η υλοποίηση των ανωτέρω θα στηριχτεί στα επαγγελματικά μας στελέχη.Σε ό,τι αφορά στην καθημερινή λειτουργία της ΠΑΕ, στον διευθύνοντα σύμβουλο κ.Νίκο Θανόπουλο και σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, στον προπονητή κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς και στον τεχνικό διευθυντή κ. Στέλιο Μανωλά. Ο κ. Νίκος Νοτιάς,ο κ.Τάκης Κανελλόπουλος και ο κ.Νίκος Κούλης εξελέγησαν αντιπρόεδροι του ΔΣ. Επίσης,εξελέγησαν τρία νέα μέλη στο ΔΣ,ο κ.Νίκος Θανόπουλος,διευθύνων σύμβουλος,η κα Αλεξία Μπακογιάννη,υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας,καθώς και ο κ. Παντελής Αθηνής, σημαντικός μέτοχος της ΠΑΕ».

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ο 40χρονος κ. Κιντής αρνήθηκε να πει περισσότερα από το «θα μιλήσουμε υπό καλύτερες συνθήκες», προαναγγέλλοντας προφανώς την επίσημη παρουσίασή του, ενώ η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου (25,8%) κ. Νίκου Νοτιά, ο οποίος επίσης δεν παρέστη στο ΔΣ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στη Νέα Υόρκη, ήταν γενικού περιεχομένου: «Η ΑΕΚ συνεχίζει την ιστορική της πορεία ενωμένη, αρραγής και αποφασισμένη όσο ποτέ να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ΔΣ,στα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ και στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι θα υλοποιήσουμε το όραμά μας με βασικούς άξονες τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, καθώς και τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου και του γηπέδου μας».

Το νέο ΔΣ απαρτίζεται από τους κκ. Κιντή, Τάκη Κανελλόπουλο, Νίκο Κούλη, Νοτιά, Νίκο Θανόπουλο , Νάσο Θανόπουλο, Παντελή Αθηνή, Γκίκα Γκούμα, Πέτρο Παππά, Στράτο Φαναρά, Γιάννη Κατρακάζη, Δημήτρη Χατζηχρήστο (πρόεδρος Ερασιτεχνικής) και Αλεξία Μπακογιάννη .

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ εξέδωσε χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews» που είχε ως θέμα τις οικονομικές ζημιές της ΠΑΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η αβάσιμη επίθεση με ανυπόστατα επιχειρήματα μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει, ειδικά μάλιστα για την περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την τελευταία τετραετία έχει υιοθετήσει πρακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων σε ό,τι αφορά στη διαχείριση και τη διαφάνεια των οικονομικών της μεγεθών.Αποτελεί δετη μοναδική ΠΑΕ στην Ελλάδαη οποία πραγματοποιεί σε ετήσια βάση οικονομικό απολογισμό,ο οποίος παρουσιάζεται από τη Διοίκηση προκειμένου να πληροφορήσει το κοινό και να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποιεί ότι επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προφυλάξει τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά της».