«Βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα» δήλωσε την Τρίτη ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων ,ο κ. Προβόπουλος ακούστηκε να λέει στον κ. Καραμανλή πως «βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα. Γιατί αν υπήρχε κάτι, αυτό ήταν το πρόβλημα της ρευστότητας».

»Για το ελληνικό σχέδιο», σημείωσε, «πιστεύω ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν κανονικά».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και ζήτησε από το διοικητή της ΤτΕ να έχει πλήρη εποπτεία στην εφαρμογή του.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Στην αγορά επικρατεί αναβρασμός, καθώς ακόμα και μεγάλοι επιχειρήσεις εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες έχουν γίνει πολύ αυστηρές στις χρηματοδοτήσεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν «στεγνώσει» από ρευστό.

Το κυβερνητικό πακέτο μέτρων σταδιακά θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, αλλά η αγορά τονίζει ότι η ρευστότητα πρέπει να κατευθυνθεί κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα στεγαστικά δάνεια.

Έτσι, θα τονωθεί ο τζίρος, θα στηριχθεί η απασχόληση και θα περιορισθούν οι κατασχέσεις σπιτιών, που τις περισσότερες φορές είναι η πρώτη κατοικία των «στριμωγμένων» δανειοληπτών.