Σε κατάσταση συναγερμού

Τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 20 ετών φοβάται η Βενετία

Σε κατάσταση συναγερμού για το φαινόμενο της πλημμυρίδας κηρύχθηκε η Βενετία, καθώς η στάθμη της θάλασσας προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Βενετίας, περιλαμβανομένης της πλατείας του Αγίου Μάρκου, είναι ήδη καλυμμένοι από νερό…

Σε κατάσταση συναγερμού για το φαινόμενο της πλημμυρίδας κηρύχθηκε τη Δευτέρα η Βενετία, καθώς η στάθμη της θάλασσας προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι του κέντρου της πόλης, περιλαμβανομένης της διάσημης πλατείας του Αγίου Μάρκου, είναι ήδη καλυμμένοι από νερό και οι μετακινήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Το επίπεδο της θάλασσας αναμένεται ότι θα είναι εντός των προσεχών ωρών κατά 1,66 μ. υψηλότερο από το κανονικό, καταγράφοντας ρεκόρ 20ετίας.

Το Φεβρουάριο του 1986 το ύψος των υδάτων έφθασε το 1,58 μ. επάνω από το μέσο ύψος, ενώ το Δεκέμβριο του 1979 το επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε κατά 1,66 μ.

Η μεγαλύτερη πλημμυρίδα που καταγράφηκε στις 4 Νοεμβρίου 1966, όταν το επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε κατά 1,94 μ., ενώ ολόκληρη η Ιταλία γνώριζε καταστροφικές πλημμύρες.

Έως το 2011 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή υποθαλάσσιου φράγματος για την προστασία της Βενετίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk