ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κυβέρνηση συνασπισμού

O πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου θα χρειαστεί να κάνει χρήση όλων των πολιτικών δεξιοτήτων του για να βοηθήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ρουμανίας που θα προκύψει μετά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του κοινοβουλίου. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο ρουμάνος πρόεδρος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού θεωρείται βέβαιο ότι κανένα από τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας δεν θα πετύχει αποτέλεσμα τέτοιο που θα του δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κυβέρνηση  συνασπισμού | tovima.gr

O πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου θα χρειαστεί να κάνει χρήση όλων των πολιτικών δεξιοτήτων του για να βοηθήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ρουμανίας που θα προκύψει μετά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του κοινοβουλίου. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο ρουμάνος πρόεδρος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού θεωρείται βέβαιο ότι κανένα από τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας δεν θα πετύχει αποτέλεσμα τέτοιο που θα του δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πολύ κοντά τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας: το Φιλελεύθερο (ΡΝL) του πρωθυπουργού Κάλιν Ταριτσεάνου με ποσοστό γύρω στο 20%, καθώς και το κεντρώο Δημοκρατικό Φιλελεύθερο (ΡD-L) και το Σοσιαλδημοκρατικό (ΡSD), το οποίο αποτελείται από τους πρώην κομμουνιστές, που συγκεντρώνουν από 30% το καθένα.

Ο εξωστρεφής πρόεδρος της χώρας κρατάει επικριτική στάση απέναντι στους πρώην συμμάχους του, το ΡSD και το ΡΝL, ενώ σήμερα πρόσκειται στο τρίτο μεγάλο κόμμα. Ο ίδιος θα προτιμούσε μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του ΡΝL και του ΡD-L, αλλά η άνοδος των πρώην κομμουνιστών στις δημοσκοπήσεις δημιουργεί νέα δεδομένα. Γενική είναι πάντως η εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση θα υποχρεώσει τους πολιτικούς να συμφωνήσουν γρήγορα στον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk