ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ

Αν θέλoμε να εκλείψει

Εντονο και αναπάντητο υπήρξε και παραμένει το ερώτημα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι κουκουλοφόροι που τα έκαναν και πάλι λίμπα ανενόχλητοι. Τελευταία ταυτίζονται με τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές. Αλλά παραμένει και πάλι το ερώτημα ποιοι είναι αυτοί. Τι τους ενώνει, ποιος τους καθοδηγεί και τους συντονίζει (έχουν εκπληκτική οργάνωση) και ποιος τους χρηματοδοτεί (αφού μάλλον δεν εργάζονται μια και είναι έτοιμοι για δράση οποιαδήποτε ημέρα και ώρα). Και ακόμη: γιατί δεν …

Εντονο και αναπάντητο υπήρξε και παραμένει το ερώτημα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι κουκουλοφόροι που τα έκαναν και πάλι λίμπα ανενόχλητοι. Τελευταία ταυτίζονται με τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές. Αλλά παραμένει και πάλι το ερώτημα ποιοι είναι αυτοί. Τι τους ενώνει, ποιος τους καθοδηγεί και τους συντονίζει (έχουν εκπληκτική οργάνωση) και ποιος τους χρηματοδοτεί (αφού μάλλον δεν εργάζονται μια και είναι έτοιμοι για δράση οποιαδήποτε ημέρα και ώρα). Και ακόμη: γιατί δεν τους συλλαμβάνει η Αστυνομία; Αυτό το τελευταίο ερώτημα οδηγεί στην εύλογη υποψία που κατά καιρούς εκτοξεύεται, ότι πρόκειται για μασκαρεμένους αστυνομικούς οι οποίοι προβοκάρουν τις «ειρηνικές» εκδηλώσεις φοιτητών και μαθητών.

Εχω γράψει και άλλοτε ότι αυτή η υποψία είναι παράλογη, διότι το φαινόμενο των κουκουλοφόρων διαρκεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Συνεπώς θα ΄πρεπε να είναι διαχρονικοί προβοκάτορες: και της ΝΔ, και του ΠαΣοΚ. Αλλωστε η πραγματικότητα διαψεύδει τον παραπλανητικό αυτόν ισχυρισμό. Πρώτα πρώτα διότι οι κουκουλοφόροι βγάζουν πολύ συχνά τις κουκούλες τους όταν εισβάλλουν στα πανεπιστήμια για να επωφεληθούν από το άσυλο ή όταν τους φυγαδεύουν ακάλυπτους από το Πολυτεχνείο. Ακριβώς γι΄ αυτό φέρουν και τον αντιφατικό τίτλο «γνωστοί-άγνωστοι». Είναι γνωστής ταυτότητας αλλά υποτίθεται ότι δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν ως αδικοπραγούντες, διότι τότε φορούν τις κουκούλες τους και δεν μπορούν έτσι να αναγνωρισθούν από τους φοβισμένους αστυνομικούς ενώπιον των ακόμη πιο φοβισμένων δικαστών. Αλλωστε, αν οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί, τότε οι μαχητικοί αριστεροί φοιτητές με τις κόκκινες σημαίες και τα καδρόνια θα έσπευδαν να τους σπάσουν τα κεφάλια οσάκις διαταράσσουν τις «ειρηνικές» πορείες τους και θα τους λιντσάριζαν όταν καταδιωκόμενοι από τα ΜΑΤ καταφεύγουν στο κυρίως σώμα των διαδηλούντων. Αντιθέτως, τους προστατεύουν.

Μια άλλη εκδοχή τούς θέλει χούλιγκαν που εκτονώνονται με τη βία. Αλλά τότε γιατί τους παρέχουν οι φοιτητές άσυλο στις πορείες ή στα πανεπιστήμια και απαιτούν την απελευθέρωσή τους οσάκις συλλαμβάνονται; Η στερεότυπη απάντηση είναι ότι δεν συλλαμβάνονται κουκουλοφόροι αλλά φοιτητές. Αλλά αν δεν ήταν φοιτητές οι κουκουλοφόροι, τότε ευκολότατα οι δεκάδες χιλιάδες «ειρηνικά» διαδηλούντες φοιτητές θα συνελάμβαναν τους 50-100 κουκουλοφόρους που συμπορεύονται μαζί τους και θα τους έκαναν τόπι στο ξύλο ή θα τους παρέδιδαν στην Αστυνομία.

Επειτα, αν οι κουκουλοφόροι δεν ήταν φοιτητές ή ομοϊδεάτες των δυναμικών μειοψηφιών στα ΑΕΙ, που κυριαρχούν με τη βία και την έκνομη συμπεριφορά τους, γιατί τους παρέχουν άσυλο στα πανεπιστήμια, τους ανέχονται ή συμπαρίστανται στην εκσφενδόνιση βομβών μολότοφ και τους αφήνουν μαζί με τις συνένοχες πρυτανικές αρχές(!) να καταστρέφουν ή να ληστεύουν εργαστήρια, υπολογιστές, πνευματική εργασία και να μετατρέπουν σε αχούρια και τεκέδες τα πανεπιστημιακά κτίρια; Αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ κουκουλοφόρων και φοιτητών από τη μία και η άκριτη υπεράσπιση από την άλλη κάθε συλλαμβανόμενου ως ειρηνικά διαδηλούντος και αθώου φοιτητή από τους αριστερούς εκπροσώπους των φοιτητών και από την αριστεροκρατούμενη ΠΟΣΔΕΠ, κάθε άλλο παρά είναι ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της αθωότητας των συλλαμβανομένων. Αντίθετα αποδεικνύουν τη συνενοχή των υπερασπιστών τους.

Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει και εξαιρετικά αποτελεσματική. Να ενταχθεί στον ποινικό νόμο η κουκουλοφορία ως ιδιώνυμο αδίκημα, όπως και η παράνομη οπλοφορία, και να τιμωρείται ως αποδεικνύουσα πρόθεση και προετοιμασία για διάπραξη εγκληματικών πράξεων, χωρίς να μπορεί ο δικαστής να τους απαλλάξει. Αλλωστε είναι αυταπόδεικτο ότι μόνο για αυτό τον λόγο φορούν τις κουκούλες, όποιοι το πράττουν. Θα το τολμήσει η παράλυτη πολιτεία μας;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk