ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Χαίρε, Καίσαρ!

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία στενάζει και ο υπουργός εγκαινιάζει! Πρέβεζα, Αρτα, Γιάννενα μπορεί να δοκιμάζονται σοβαρά από την έλλειψη ενδιαφέροντος του υπουργείου Πολιτισμού ως προς τη λειτουργία των υπηρεσιών του, όμως ο υπουργός όταν πρόκειται για εγκαίνια είναι πάντοτε παρών! Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Ηπείρου που εδρεύει στα Γιάννενα, δήλωσαν προ ημερών ότι αδυνατούν να εργασθούν λόγω ψύχους. Μα γιατί δεν ανάβουν τα καλοριφέρ; μπορεί να ρωτήσει ο αδαής παραφράζοντας ελευθέρως τη γνωστή ρήση της Μαρίας Αντουανέτας.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία στενάζει και ο υπουργός εγκαινιάζει! Πρέβεζα, Αρτα, Γιάννενα μπορεί να δοκιμάζονται σοβαρά από την έλλειψη ενδιαφέροντος του υπουργείου Πολιτισμού ως προς τη λειτουργία των υπηρεσιών του, όμως ο υπουργός όταν πρόκειται για εγκαίνια είναι πάντοτε παρών! Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Ηπείρου που εδρεύει στα Γιάννενα, δήλωσαν προ ημερών ότι αδυνατούν να εργασθούν λόγω ψύχους. Μα γιατί δεν ανάβουν τα καλοριφέρ; μπορεί να ρωτήσει ο αδαής παραφράζοντας ελευθέρως τη γνωστή ρήση της Μαρίας Αντουανέτας. Διότι ο προμηθευτής πετρελαίου αρνείται να του φορέσουν και άλλο… φέσι. Τόσο απλά. Λίγο πιο κάτω η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αρτα, έμεινε με την προϊσταμένη και με μία μόνον υπάλληλο, διότι όλοι οι ωρομίσθιοι απολύθηκαν. Σύντομα, από την 1η Ιανουαρίου δηλαδή, έρχεται η σειρά και της ΛΓ Δ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Αρτας καθώς απολύονται οι συμβασιούχοι υπάλληλοί της. Ετσι, από τους 135 υπαλλήλους θα μείνουν οι 37, και πάλι ευχαριστημένοι να είναι. Κατά τα άλλα, καλά. Ο υπουργός εγκαινίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, έταξε χρήματα για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και απήλθε. Χαίρε Καίσαρ!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk