Ευρώπη και τηλεόραση

O ρόλος της τηλεόρασης στην ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας-συνεδρίου με θέμα «Ευρωπαϊκές ειδήσεις και τηλεόραση». Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού …

Ευρώπη και τηλεόραση | tovima.gr

O ρόλος της τηλεόρασης στην ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας-συνεδρίου με θέμα «Ευρωπαϊκές ειδήσεις και τηλεόραση».

Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και την Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι, ειδικοί στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική ενημέρωση και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αρμοδιότητα στα ΜΜΕ, συζητήθηκαν ακόμη η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της ευρωπαϊκής ενημέρωσης. Επίσης εξετάστηκαν λύσεις και προτάσεις για τη βελτίωση της ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Π. Καρβούνης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Επικοινωνίας της Κομισιόν, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ πρόκειται να δημιουργήσει δίκτυο ευρωπαϊκών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι δεν θεωρεί ορθή ούτε χρήσιμη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαμόρφωση ενός κοινού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ευρώπη και ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας και της διαφορετικότητας των χωρών κάτω από ένα γενικό πλαίσιο κανόνων.

Ηευρωβουλευτής κυρία Κατερίνα Μπατζελή, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο των κρατικών τηλεοπτικών φορέων και υπογράμμισε ότι η κρατική τηλεόραση «δεν πρέπει πια να είναι ένας συμπληρωματικός παίκτης, αλλά να διασφαλίζει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk