Τα μάθατε τα νέα;

Τις ημέρες πριν από την παραίτηση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση ο τότε υπουργός Επικρατείας έλεγε, σε όσους συνομιλητές του έθιγαν το θέμα του Βατοπαιδίου, ότι ένιωθε πολύ πιεσμένος. «Και λοιπόν;Πού είναι το αξιοσημείωτο;» σας ακούω να ρωτάτε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τους εξηγούσε πως ο λόγος της πίεσης ήταν ότι τελείωνε το διδακτορικό του. Αν δεν πρόκειται για επίδειξη σαρδόνιου χιούμορ από πλευράς του τέως υπουργού, τότε δυστυχώς πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρότερο.

Τις ημέρες πριν από την παραίτηση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση ο τότε υπουργός Επικρατείας έλεγε, σε όσους συνομιλητές του έθιγαν το θέμα του Βατοπαιδίου, ότι ένιωθε πολύ πιεσμένος.

«Και λοιπόν;Πού είναι το αξιοσημείωτο;» σας ακούω να ρωτάτε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τους εξηγούσε πως ο λόγος της πίεσης ήταν ότι τελείωνε το διδακτορικό του.

Αν δεν πρόκειται για επίδειξη σαρδόνιου χιούμορ από πλευράς του τέως υπουργού, τότε δυστυχώς πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρότερο. Προσωπικώς, το απεύχομαι, καλά θα κάνει όμως να το κοιτάξει σε έναν ψυχίατρο. Ευχαρίστως μπορώ να του συστήσω τον δικό μου. Περαστικά…

Μια τράπεζα εκδίδει πιστωτική κάρτα στο όνομα πελάτη της και του την στέλνουν με το ταχυδρομείο. Ο πελάτης, ιδιοκτήτης μανάβικου στη Θεσσαλονίκη, τους λέει ότι δεν τη θέλει και από την τράπεζα τού ζητούν να τη φέρει πίσω. Αυτό κάνει ο μανάβης, μόνο που μαζί με την κάρτα φέρνει στην τράπεζα και ένα σακί με πατάτες και το απιθώνει στο γκισέ.

Τελειώνει με την ακύρωση της κάρτας και κάνει να φύγει. «Τις πατάτες δεν θα τις πάρετε;» ερωτά ο τραπεζικός. «Τις έφερα για σας.Αν δεν τις θέλετε,μου τις φέρνετε πίσω στο μανάβικο.

Αλλιώς,σας χρεώνω».

Αν είναι πραγματική ή όχι η παραπάνω ιστορία, που άκουσα από το ραδιόφωνο, δεν το ξέρω. Αν όμως υπάρχει αυτός ο μανάβης, εγώ με χαρά θα του έσφιγγα το χέρι!

«Εμείς δεν φοβόμαστε ούτε την κρίση του πολιτικού συστήματος ούτε την αστάθεια.Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να αρχίσει να αποσταθεροποιείται,αλλά με όρους παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα». Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνει τη θέση αυτή η κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Αυτή είναι η στρατηγική του ΚΚΕ προς την εξουσία και δεν το κρύβουν οι άνθρωποι- απλώς, το εκφράζουν στην σχεδόν ακατάληπτη από τους περισσότερους κουκουεδίστικη διάλεκτο.

Καταλαβαίνουν στο ΚΚΕ ότι ο κόσμος δεν είναι τρελός να ψηφίσει υπέρ μιας κόκκινης δικτατορίας. Επομένως, μόνο μέσα από συνθήκες πλήρους αστάθειας θα μπορούσε να προβάλει η ευκαιρία για το ΚΚΕ. Χάος, λοιπόν, και ακόμη περισσότερο χάος, ώσπου να φθάσουμε όλοι στην εξαθλίωση και το ΚΚΕ να φαντάζει πια ως λύση. Αυτή είναι η «στρατηγική Νεάντερταλ». Να επαναφέρουμε την κοινωνία σε νεαντερτάλιο επίπεδο, ώστε η πρόταση του κομμουνιστικού παραδείσου να είναι ελκυστική.

Φυσικά, πρόκειται για αστειότητα. Ωστόσο, την πληρώνουμε όλοι, σχεδόν καθημερινά: και οι αγωνιστές, με την άσκοπη επαναστατική γυμναστική στην οποία καλούνται κάθε τρεις και λίγο και εμείς οι υπόλοιποι, οι άμαχοι, με την ταλαιπωρία που προκαλεί το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας…

«Είμαστε οι καλύτεροι,είμαστε οι τιμιότεροι,είμαστε οι ηθικότεροι». Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό το πράγμα το είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Γνωρίζω τον άνθρωπο και ειλικρινά τον εκτιμώ για το ήθος, την εντιμότητα και την καλλιέργειά του. Επειδή δεν θέλω να αρχίσω να αμφιβάλλω για την εξυπνάδα του, παρηγορούμαι με τη σκέψη ότι, εκείνη την ημέρα, κάποιος του είχε ρίξει μια παραισθησιογόνο ουσία στον καφέ. (Αν όντως είναι έτσι, υποψιάζομαι τον δράστη, αλλά δεν θέλω να το πιστέψω, διότι είναι φίλος μου…) Περιδιαβάζοντας στο Διαδίκτυο, έπεσα επάνω σε ένα άρθρο του φερέλπιδος βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσου Βολουδάκη με τον τίτλο «Τι είναι τελικά η ανανέωση στην πολιτική;».

Πάντως δεν είναι να διπλώνεσαι στα δύο μπροστά στον ηγούμενο του Βατοπαιδίου και να του φιλάς το χέρι, κύριε βουλευτά μας…

Πέρασε μια εβδομάδα έκτοτε. Η εντύπωση όμως παραμένει ανεξίτηλη.

Ηταν μεσημέρι Σαββάτου και καθόμουν με έναν φίλο σε καφενείο του κέντρου, όταν ξαφνικά νιώσαμε κάτι σαν σίφουνα να περνά από μπροστά μας. Ηταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο λεγόμενος και Ιωάννης ο Αφρικανός, καθ΄ ότι είναι ο εμπνευστής της αφρικανικής πολιτικής της Νέας Διακυβέρνησης.

Ηταν τυλιγμένος σε μια μακριά μπεζ καμπαρντίνα που ανέμιζε και μιλούσε στο κινητό του. Εδειχνε πλήρως απορροφημένος σε κάποια σοβαρή υπόθεση του κράτους. Υποθέτω ότι θα έψηνε κάποιον υφυπουργό από το Τόγκο ή το Μπενίν για να ανακαλέσει η χώρα του την αναγνώριση της πΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία της…

Κριτική για το λυρικό δράμα «Επος» της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας και μουσουργού κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου, φίλης του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδου: «Το “Επος” θρέφει την Ελληνική Ψυχή.Το “Επος” σφυρηλατεί την αλυσίδα που μας ενώνει με τους Αρχαίους Προγόνους.Για την ολοκλήρωση του θεόπνευστου “Επους” συνεργάστηκαν κορυφαίοι Ελληνες δημιουργοί,οι οποίοι έφεραν στην επιφάνεια μοναδικά καλλιτεχνικά στοιχεία της Ελληνικής Φυλής […] Προτείνουμε σε όλους τους Ελληνες την αγορά του “Επους” ως καθαρτήριο μέσον της μισελληνικής πραγματικότητας.Θεωρούμε ότι η μουσική του “Επους” είναι κατάλληλη για χρήση στις Ιεροπραξίες της Ελληνικής Θρησκείας».

Υπογράφεται από τη μουσικοκριτικό (;) κυρία Ζευξίππη Γερακάρη και δημοσιεύθηκε την «5η Λήγοντος μηνός Βοηδρομιώνος του έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα », στην ιστοσελίδα της «Εκκλησίας των Ελλήνων στο θρήσκευμα».

Λίγα λόγια για την εν λόγω Εκκλησία, από την εισαγωγή στην ιστοσελίδα της: «Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου.Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων.Δεν δικάζει τον εχθρό.Τον εξοντώνει.Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ανθρώπων.Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες.Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων.Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς;Η απάντηση θα καθορίσει τη μοίρα του κατηγορουμένου.Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού».

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί η μουσουργός εγκατέλειψε την υπηρεσία της μούσας Μελπομένης και το γύρισε στη ριαλιτζίδικη τηλεόραση…

Κύριε διευθυντά

Μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό ντοκυμαντέρ για τη γερμανική κατοχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι κατάφερε να επιβιώσει κατά την περίοδο της μεγάλης πείναςεπειδή είχε εγγραφεί σε τρία συσσίτια: των Κρητών,των δικηγόρων και των φοιτητών.Ομολογουμένως,δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον πρώην πρωθυπουργό,δεδομένης της φήμης του.Μάλλον κάτι περισσότερο…

Με τους θερμούς χαιρετισμούς μου

ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk