Το 85% στις Μινωικές ελέγχει ο όμιλος Γκριμάλντι

Ποσοστό 84,72% ελέγχει πλέον στις Μινωικές Γραμμές ο όμιλος Γκριμάλντι μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης στις 26 Νοεμβρίου. Πριν από την υποβολή της δημόσιας πρότασης οι Ιταλοί κατείχαν το 33,36% του μετοχικού κεφαλαίου των Μινωικών. Κατά τη διάρκεια της πρότασης ο όμιλος Γκριμάλντι απέκτησε χρηματιστηριακώς το 3,49% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ κατά κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής προσφέρθηκαν από μετόχους της εταιρείας οι οποίοι αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση συνολικά 33.

Το 85% στις Μινωικές  ελέγχει ο όμιλος Γκριμάλντι | tovima.gr

Ποσοστό 84,72% ελέγχει πλέον στις Μινωικές Γραμμές ο όμιλος Γκριμάλντι μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης στις 26 Νοεμβρίου. Πριν από την υποβολή της δημόσιας πρότασης οι Ιταλοί κατείχαν το 33,36% του μετοχικού κεφαλαίου των Μινωικών.

Κατά τη διάρκεια της πρότασης ο όμιλος Γκριμάλντι απέκτησε χρηματιστηριακώς το 3,49% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ κατά κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής προσφέρθηκαν από μετόχους της εταιρείας οι οποίοι αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση συνολικά 33.944.530 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 47,86% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου των Μινωικών Γραμμών. Ετσι ο όμιλος Γκριμάλντι κατέχει άμεσα συνολικά 60.085.289 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 84,72% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου των Μινωικών Γραμμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Γκριμάλντι προσέφερε 5,29 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που διαμορφώνει τη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε 375.198.000 ευρώ. Ο κ. Εμ.Γκριμάλντι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και πρόεδρος του ΔΣ των Μινωικών Γραμμών, είχε δηλώσει ότι η δημόσια προσφορά στις Μινωικές Γραμμές είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του ιταλικού ομίλου και ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να διοικείται από Ελληνες και θα έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Με έδρα τη Νάπολι της Ιταλίας, ο όμιλος Γκριμάλντι δραστηριοποιείται στη μεταφορά οχημάτων με 126 πλοία, 84 από τα οποία είναι ιδιόκτητα, και 8.000 άτομα προσωπικό. Το 2007, ο όμιλος σημείωσε έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου περιλαμβάνει 30 νέα πλοία αξίας 2,2 δισ. ευρώ με χρόνο παράδοσης ως το 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk