ΔΙΚΗ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ

«Οργανωμένο σχέδιο εκβιασμού»

«Δεν μετανιώνω για αυτό που έχω κάνει παρά τις ταλαιπωρίες που έχω περάσει.Εμμένω σε αυτή την ενέργειά μου» είπε χθες ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ κ. Π. Παπαδάκης , αναφερόμενος στην απόφαση του ιδίου αλλά και των υπόλοιπων μελών της διοίκησης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας να απευθυνθούν στην αστυνομία για τον εκβιασμό που όπως κατήγγειλαν υπέστησαν από τους τρεις κατηγορουμένους, τον πρώην γενικό διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Π.

«Δεν μετανιώνω για αυτό που έχω κάνει παρά τις ταλαιπωρίες που έχω περάσει.Εμμένω σε αυτή την ενέργειά μου» είπε χθες ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ κ. Π. Παπαδάκης , αναφερόμενος στην απόφαση του ιδίου αλλά και των υπόλοιπων μελών της διοίκησης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας να απευθυνθούν στην αστυνομία για τον εκβιασμό που όπως κατήγγειλαν υπέστησαν από τους τρεις κατηγορουμένους, τον πρώην γενικό διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Π. Αδαμόπουλο, τον θεσσαλονικιό εκτελωνιστή Π. Αναγνωστόπουλο και τον σιτέμπορο Κ. Κωνσταντινίδη. Ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος κατέθετε για δεύτερη ημέρα, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απηύθυναν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων που δικάζονται για τον εκβιασμό της γαλακτοβιομηχανίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης κατέθεσε: «Σαφέστατα δεν υπάρχει καρτέλ γάλακτος» και όταν κλήθηκε να απαντήσει από τους συνηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχετικά με το κίνητρο για την ένταξη της εταιρείας του στο πρόγραμμα επιείκειας εξήγησε: «Επιλέξαμε μια νόμιμη διαδικασία για να εξουδετερώσουμε τον εκβιασμό». Στο σημείο αυτό οι ερωτήσεις των νομικών εκπροσώπων των κατηγορουμένων έγιναν πιεστικές καθώς ζητούσαν να μάθουν πώς είναι δυνατόν αφού η ΜΕΒΓΑΛ δεν μετείχε σε κανένα καρτέλ γάλακτος και εντάχθηκε στο πρόγραμμα επιείκειας μόνο και μόνο για να ξεσκεπάσει τους εκβιαστές, τελικά να τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με υψηλότατο πρόστιμο και μάλιστα κατόπιν της εξαρθρώσεως της ομάδας των εκβιαστών. Ο κ. Παπαδάκης στις ερωτήσεις αυτές απάντησε λέγοντας πως το γεγονός ότι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιείκειας για να ξεσκεπάσουν τους εκβιαστές δεν σχετίζεται με την τελική άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι η ΜΕΒΓΑΛ συμμετείχε σε καρτέλ γάλακτος και η οποία είναι τελείως αντίθετη με τη δική τους, καθώς αρνούνται την ύπαρξή του.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο νόμος για την ένταξη σε πρόγραμμα επιείκειας εφαρμοζόταν για πρώτη φορά και ότι οι διοικούντες την εταιρεία αρχικά δεν είχαν αντίρρηση να φτάσουν ως το τέλος και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, όμως τελικά απέσυραν την αίτηση. «Μείναμε στο πρόγραμμα για να προστατέψουμε την εταιρεία μας» κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Παπαδάκης. Αναφερόμενος στον εκ των κατηγορουμένων κ. Κ. Κωσταντινίδη κατέθεσε πως τους είχε πει ότι «ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να παρέμβει αν εκείνοι επιβάλουν πρόστιμα». «Οι άνθρωποι είχαν εξουσία» πρόσθεσε, «βρισκόμασταν σε οργανωμένη κατάσταση. Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk