ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Μικρόβιο χτύπησε το «Αγία Ολγα»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζομένους του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» όσο και στους νοσηλευομένους η εμφάνιση κρουσμάτων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Το τελευταίο εικοσαήμερο δέκα ασθενείς της Β΄ Παθολογικής Κλινικής προσβλήθηκαν από το αναερόβιο μικρόβιο «σερράτια μαρένσις». Οι τέσσερις εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το διάστημα των είκοσι ημερών σημειώθηκαν δύο θάνατοι στην ίδια κλινική, οι οποίοι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων του νοσοκομείου δεν σχετίζονται με τις λοιμώξεις.

Μικρόβιο χτύπησε το «Αγία Ολγα» | tovima.gr

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζομένους του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» όσο και στους νοσηλευομένους η εμφάνιση κρουσμάτων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Το τελευταίο εικοσαήμερο δέκα ασθενείς της Β΄ Παθολογικής Κλινικής προσβλήθηκαν από το αναερόβιο μικρόβιο «σερράτια μαρένσις». Οι τέσσερις εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το διάστημα των είκοσι ημερών σημειώθηκαν δύο θάνατοι στην ίδια κλινική, οι οποίοι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων του νοσοκομείου δεν σχετίζονται με τις λοιμώξεις. Οι χώροι της κλινικής έχουν απολυμανθεί δύο φορές, ενώ δείγματα από τους ασθενείς έχουν αναλυθεί στα εργαστήρια του νοσοκομείου και σε εξωτερικά εργαστήρια. Η διοίκηση του νοσοκομείου και οι υπεύθυνοι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) εμφανίζονται καθησυχαστικοί, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι κανένας θάνατος δεν σχετίζεται με την παρουσία του μικροβίου. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μικρόβιο προκαλεί συχνά ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και είναι απειλητικό για τη ζωή ατόμων που έχουν μειωμένο ανοσοποιητικό (αμυντικό) σύστημα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα νεογνά τα οποία νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες. Εκτιμάται ότι το 4% των ασθενών προσβάλλονται από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Το ποσοστό φτάνει το 10% στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk