«Ναι» από τις μεγάλες τράπεζες στο σχέδιο των 28 δισ. ευρώ

Ολες οι μεγάλες τράπεζες θα συμμετάσχουν στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου. Το υπουργείο Οικονομίας προσδοκά ότι σύντομα θα ζητήσουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο και οι μικρότερες τράπεζες. Οι κκ. Αλογοσκούφης και Προβόπουλος συναντήθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομίας με το προεδρείο…

Ολες οι μεγάλες τράπεζες θα συμμετάσχουν στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου. Το υπουργείο Οικονομίας προσδοκά ότι σύντομα θα ζητήσουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο και οι μικρότερες τράπεζες.

Οι κκ. Αλογοσκούφης και Προβόπουλος συναντήθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομίας με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα, για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των μεγάλων τραπεζών αλλά και να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού. Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης συζητήθηκε η εφαρμογή του σχεδίου ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία τον επόμενο χρόνο, με επαρκή ρευστότητα, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Επίσης είπε ότι «κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του προεδρείου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζώνότι όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες-οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες-,που συμμετέχουν και στο προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών,θα συμμετάσχουν στο σύνολο του σχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από τον νόμο και με βάση τα κριτήρια τα οποία θέτει η Υπουργική Απόφαση, την οποία δώσαμε στη δημοσιότητα μετά την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος».

Εξάλλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος τόνισε ότι «όλες οι μεγάλες τράπεζες θα κάνουν χρήση όλων των σκελών του νόμου, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει και στο παρελθόν» και πρόσθεσε ότι «αυτό μάς δίνει την αισιοδοξία ότι πολύ γρήγορα,όπως θα υλοποιείται το σχέδιο αυτό,η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να “τρέξει” με πιστωτική άνεση της τάξεως του 10% και άνω και πολύ γρήγορα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk