Αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους

Κόντρα στη Βουλή για την κατάσταση της δημόσιας υγείας

Για κακοδιαχείριση και κομματοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Τις τεράστιες τρύπες στο ΕΣΥ τις δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Για κακοδιαχείριση και κομματοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Τις τεράστιες τρύπες τις δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, μετά και τις επισκέψεις σε σειρά νοσοκομείων της Αθήνας, όπου οι εργαζόμενοι του παρέθεσαν τα προβλήματα στη λειτουργία, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει μαζί του σε ένα νοσοκομείο «για να δείτε τα χάλια τα δικά σας, για να μην παριστάνετε ότι δεν τα γνωρίζετε».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Απαντώντας στην κριτική του κ. Παπανδρέου ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο των προμηθειών που «αλλάζει ριζικά: Το σύστημα που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ τερματίζεται οριστικά. Φαίνεται μάλιστα ότι η πλήρης κατάργησή του ενόχλησε κάποιους και τους οδήγησε σε αντιδράσεις. Είναι κρίμα που – είμαι βέβαιος ακούσια – ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γίνεται αρωγός τους. Βεβαιώνω λοιπόν ότι, παρά τα εμπόδια, παρά την αντίδραση, το νέο σύστημα προμηθειών που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, από τις αρχές του χρόνου» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Καταντήσατε το ΕΣΥ ένα σύμβολο φτηνών δικαιολογιών» είπε ο κ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό: «Είπατε ότι το 2007 θα εξοικονομούσατε 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Ούτε το νέο σύστημα προμηθειών έχει εφαρμοστεί, μετά από 18 μήνες από την ψήφισή του’ σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί μαζί του τα νοσοκομεία για «να δείτε τα χάλια τα δικά σας, για να μην παριστάνετε ότι δεν γνωρίζετε τα προβλήματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk