Η πράσινη ανάπτυξη στην ατζέντα του ΠαΣοΚ

Τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρέχει η στροφή στην «πράσινη ατζέντα» συζήτησε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου με τον καθηγητή της London School of Εconomics και μέλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σερ Νίκολας Στερν. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την πράσινη ανάπτυξη ως θεμέλιo λίθο της οικονομικής πρότασης που θα πρέπει να επεξεργαστούν και να καταθέσουν τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, ενώ μεταξύ όλων των άλλων εξετάστηκε και το ενδεχόμενο συμμετοχής και συνεργασίας του βρετανού καθηγητή με την αρμόδια επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά τα πρότυπα της δραστηριοποίησης του αμερικανού καθηγητή Τζόζεφ Στίγκλιτζ .

Η πράσινη  ανάπτυξη  στην ατζέντα  του ΠαΣοΚ | tovima.gr

Τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρέχει η στροφή στην «πράσινη ατζέντα» συζήτησε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου με τον καθηγητή της London School of Εconomics και μέλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σερ Νίκολας Στερν.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την πράσινη ανάπτυξη ως θεμέλιo λίθο της οικονομικής πρότασης που θα πρέπει να επεξεργαστούν και να καταθέσουν τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, ενώ μεταξύ όλων των άλλων εξετάστηκε και το ενδεχόμενο συμμετοχής και συνεργασίας του βρετανού καθηγητή με την αρμόδια επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά τα πρότυπα της δραστηριοποίησης του αμερικανού καθηγητή Τζόζεφ Στίγκλιτζ .

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για το ΠαΣοΚ η πράσινη ανάπτυξη συνιστά κεντρική πρόταση και επισήμανε ότι «αποτελεί μια προοπτική για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση με επενδύσεις στις υποδομές».

Ο σερ Νίκολας Στερν στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ειδικώς στο θέμα της λειψυδρίας και της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στις επόμενες δεκαετίες το αποτέλεσμα θα είναι «η Ελλάδα να αρχίσει να μοιάζει με τη Βόρεια Αφρική και τη Σαχάρα. Αυτό είναι το μέγεθος των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε ως πλανήτης, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι στη Νότια Ευρώπη» . Υπό αυτό το πρίσμα, ο βρετανός καθηγητής επέμεινε ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να βρεθεί στην πρωτοπορία.

Η πράσινη ατζέντα αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ των θεμάτων τα οποία θα απασχολήσουν και το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ξεκινά τις εργασίες του την Κυριακή στη Μαδρίτη, παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου και άλλων ηγετών σοσιαλιστικών κομμάτων, όπως ο Ισπανός κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κυρία Μαρτίν Ομπρί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk