ΠΥΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

«Ευθύνη υπήρξε και από το ΠαΣοΚ, αλλά…»

«Ευθύνη για τους χειρισμούς ορισμένων υπουργείων επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ πριν από το 2003» αναγνώρισε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Θ.Πάγκαλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νομοθετική ακύρωση όλων των αποφάσεων που οδήγησαν στην παραχώρηση της λίμνης Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπαιδίου. «Εμείς είμαστε πρόθυμοι να αναζητηθεί αυτή η ευθύνη» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος απευθυνόμενος …

«Ευθύνη  υπήρξε και  από το ΠαΣοΚ,  αλλά…» | tovima.gr

«Ευθύνη για τους χειρισμούς ορισμένων υπουργείων επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ πριν από το 2003» αναγνώρισε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Θ.Πάγκαλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νομοθετική ακύρωση όλων των αποφάσεων που οδήγησαν στην παραχώρηση της λίμνης Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπαιδίου.

«Εμείς είμαστε πρόθυμοι να αναζητηθεί αυτή η ευθύνη» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος απευθυνόμενος στην κυβερνητική παράταξη, η οποία απορρίπτει την πρόταση του ΠαΣοΚ, συμπλήρωσε: «Αλλά δεν μπορείτε να εξαφανίσετε το γεγονός ότι με πρωτοβουλία των ιδίων αμφισβητήθηκαν αυτές οι αποφάσεις και οδηγήθηκε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος, εξάλλου, δήλωσε ότι «ο Εφραίμ δεν βρέθηκε τυχαία στο Αγιον Ορος,βρέθηκε με ευθύνη του Πατριαρχείου», καλώντας την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να ζητήσει από το Φανάρι «να τον πάρουν,όπως τον έστειλαν». Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ.Μπέζας επέμεινε στην κυβερνητική άποψη ότι «το ζήτημα του Βατοπαιδίου έχει τις ρίζες του στις αποφάσεις του 1999, του 2002 και του 2003».

Εντονη υπήρξε η αντίδραση του συντάκτη της πρότασης νόμου κ. Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος σχολιάζοντας την ανακλητική πράξη του κ. Μπέζα- που περιορίζεται στις προ του 2003 αποφάσεις και όχι στις μετέπειτα που οδήγησαν στις ανταλλαγές- μίλησε για «συνειδητή και οργανωμένη πράξη συγκάλυψης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk