Τα μάθατε τα νέα;

Επειτα από αυτό δεν μου μένει πια καμία αμφιβολία: η αργή και επώδυνη κατάρρευση της Νέας Διακυβέρνησης δεν είναι αναστρέψιμη. Σταματημένος σε ένα φανάρι της λεωφόρου Συγγρού, κοίταξα μηχανικά το επίσης σταματημένο αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, προς Φάληρο. Με έκπληξή μου, μέσα στο Lexus, είδα καθισμένο στη θέση του συνοδηγού τον κ. Γιάννη Τραγάκη της ΝΔ, να είναι τελείως βυθισμένος στη μελέτη κάποιων εγγράφων. Μετακινήθηκα για να δω καλύτερα. Ηταν ένα σουντόκου…

Επειτα από αυτό δεν μου μένει πια καμία αμφιβολία: η αργή και επώδυνη κατάρρευση της Νέας Διακυβέρνησης δεν είναι αναστρέψιμη.

Σταματημένος σε ένα φανάρι της λεωφόρου Συγγρού, κοίταξα μηχανικά το επίσης σταματημένο αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, προς Φάληρο. Με έκπληξή μου, μέσα στο Lexus, είδα καθισμένο στη θέση του συνοδηγού τον κ. Γιάννη Τραγάκη της ΝΔ, να είναι τελείως βυθισμένος στη μελέτη κάποιων εγγράφων. Μετακινήθηκα για να δω καλύτερα. Ηταν ένα σουντόκου…

Ετσι, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Αν και αυτός ο Γ. Τραγάκης- η χρυσή εφεδρεία του Νεοκαραμανλισμού- το έχει ρίξει στο σουντόκου, πάει να πει ότι όλοι στη ΝΔ έχουν σηκώσει τα χέρια…

Να πω ότι μου ήρθε σαν κεραμίδα στο κεφάλι; Θα υπερέβαλλα. Πρόκειται απλώς για την επιβεβαίωση μιας στάσης, την οποία μόνον οι ηλίθιοι δεν είχαν αντιληφθεί. Από έρευνα που διεξήχθη στους αγρότες της Καρδίτσας και της Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα (σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%) επιθυμεί την παρουσία των οικονομικών μεταναστών, για την οικονομική συμβολή τους στην τοπική κοινωνία, πλην όμως φρίττουν στην ιδέα της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους.

Ωραίοι είμαστε! Ο περιούσιος λαός- δεν το συζητώ. Αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες όπως οι αριστοκράτες της βικτοριανής περιόδου το χρήμα: τους προκαλούσε απέχθεια κάθε αναφορά στους τρόπους με τους οποίους έβγαινε από τους εμπόρους και τους βιομηχάνους της εποχής, από την άλλη πλευρά όμως λάτρευαν να το έχουν και να το ξοδεύουν αφειδώς. Για αυτό, εξάλλου, έχουμε δαιμονοποιήσει τους λεγόμενους δουλεμπόρους. Είναι φρικτό, βδελυρό και ανίερο να εμπορεύεσαι δούλους- κατευθείαν στο πυρ το εξώτερον! Αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα να τους έχεις πρόχειρους και να τους εκμεταλλεύεσαι…

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, αν θυμάμαι καλά, το Νοσοκομείο των Σερρών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία βάσει των οποίων προκύπτει αύξηση σε ποσοστό 10% των κρουσμάτων ΑΙDS στην περιοχή, καθώς και ορισμένων αφροδισίων νοσημάτων. Το γεγονός αποδόθηκε στην εύκολη πρόσβαση των Σερραίων στη γειτονική Βουλγαρία.

Το θυμίζω διότι μόνον υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να κατανοηθεί πλήρως η σημασία της παρακάτω είδησης: Το Επιμελητήριο Σερρών ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα… « Διείσδυση στις αγορές Σερβίας- Ρουμανίας ». Συμφωνώ! Ναι στη διείσδυση, αλλά με προφυλάξεις.

(Το περίεργο, βέβαια, με τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα των Σερραίων είναι ότι ο τόπος τους φημίζεται για τα ωραία κορίτσια. Αλλά το θέμα δεν είναι της παρούσης…)

Ο ΓΑΠ στο ΓΝΚ. Σε απλά ελληνικά: Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Και υποσχέθηκε προσλήψεις: « Είναι δέσμευσή μας και γι΄ αυτό μιλάμε για 3.000 προσλήψεις ανά έτος ». Διαφωνεί κανείς;

Ασφαλώς όχι. Ποιος πείθεται όμως; Από λόγια, να φάν΄ κι οι κότες (αν και οι τελευταίες δεν μου φαίνεται να έχουν μεγάλη ανάγκη, αν κρίνω από την κίνηση στα καταστήματα ειδών πολυτελείας…).

Για εσάς δεν μπορώ να ξέρω· προσωπικώς όμως θα με έπειθε ο πολιτικός εκείνος, ο οποίος, αντιμετωπίζοντας τα αιτήματα κάποιας κοινωνικής ομάδας, θα τους έλεγε: « Θα ήθελα να μπορώ να σας ικανοποιήσω,αλλά προέχει ο διορισμός 3.000 νοσηλευτών και γιατρών στο ΕΣΥ ανά έτος ». Αυτός ο πολιτικός θα κέρδιζε και τον σεβασμό μου και τον θαυμασμό μου. Αν εμφανιστεί, παρακαλώ ειδοποιήστε με… Στον κ. Παπανδρέου απάντησε ο υπουργός κ. Δ. Λ.Αβραμόπουλος.

Εξέφρασε ευαρέσκεια για την επίσκεψη του προέδρου του ΠαΣοΚ στο νοσοκομείο, διότι έτσι διαπιστώνει την πραγματική κατάσταση και όχι την τεχνητή, που παρουσιάζουν κάποιοι, « αδικώντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους,οι οποίοι με υψηλή αίσθηση δημοσίου καθήκοντος επιτελούν την αποστολή τους ».

Μα, ποιος μίλησε για τους εργαζομένους; Πρόκειται όμως για την κλασική συνταγή του λαϊκισμού, με τον κομψό τρόπο του κ. Αβραμόπουλου. Οπως ο κ. Π.Ψωμιάδης όταν στριμώχνεται φωνάζει ότι « με ψήφισε το 50% του λαού », έτσι και ο υπουργός βάζει μπροστά τους εργαζομένους. Ομως το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι οι «κακοί» γιατροί, είναι η ανεπαρκής πολιτική ηγεσία του συστήματος.

Με αφορμή την επανεμφάνιση της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου στην πολιτική, θα ήθελα να σημειώσω μερικές σκέψεις, σχετικά με τη στάση της κοινωνίας μας έναντι των αναπήρων.

Η επικρατούσα στην κοινωνία μας, «πολιτικώς ορθή», στάση συνοψίζεται στο εξής: Σου λείπει ένα πόδι (χέρι, μάτι, οτιδήποτε), αλλά εγώ παριστάνω ότι δεν το βλέπω. Νομίζω ότι η σωστή στάση θα έπρεπε να είναι η εξής: Το βλέπω ότι σου λείπει ένα πόδι, αλλά αυτό δεν σε κάνει να διαφέρεις. Αυτό είναι και το νόημα των Παραολυμπιακών. Για αυτό γίνονται οι τιμητικές συνεδριάσεις της Βουλής. Για αυτό εκφωνούνται οι ωραίοι λόγοι. Το «δεν διαφέρεις» λέγεται μόνον με έναν τρόπο: με πράξεις. Αντιθέτως, εμείς, εδώ στην πρωτεύουσα του Ελληνισμού, φτιάξαμε τα ειδικά μονοπάτια των τυφλών στα πεζοδρόμια μόνο και μόνο επειδή είχαμε την υποχρέωση να μεταμφιεστούμε σε πολιτισμένους λόγω των Ολυμπιακών. Συγχέουμε τον καθωσπρεπισμό με τον πολιτισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χειροκροτώ τις κόκκινες πατερίτσες της κυρίας Γιαννάκου. Διότι μας εξοικειώνουν με την κατάστασή της. Και κόκκινες, λοιπόν, ας είναι οι πατερίτσες, και πράσινες, και λουλουδάτες, και με λαχούρια! Κάντε, κυρία Γιαννάκου, τα δεκανίκια σας αξεσουάρ, όπως οι τσάντες σας, και δείξτε στους καθωσπρέπει τον δρόμο προς την αληθινή αξιοπρέπεια.

Κύριε διευθυντά

Θα αδικούσα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα αν δεν αναγνώριζα την ευστοχία της διαπίστωσης,που έκανε μιλώντας σε φίλους του ΣΥΝ στη Σάμο: «Η μόνη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός συντονίστηκε και λειτούργησε αποτελεσματικά,η μόνη στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες κινήθηκαν έγκαιρα,ήταν για να εξυπηρετηθεί η Μονή Βατοπαιδίου».Σας καλώ να προσέξετε την επισήμανσή του,διότι προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη βραδυκινησία του Δημοσίου,ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας,που μπορεί να αναλαμβάνει και δημόσια έργα…

Με τους θερμούς χαιρετισμούς μου

ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk