Επιστολές προς TO BHMA

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ? Τηλ.: 211-365.7000 ? Fax: 211-365.8004 ? Ε-mail: epistoles@tovima.gr Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υποστράτηγος ε.α.- συγγραφεύς, γράφει: Τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάς; Να γίνει αυτάρκης σε «πράσινη» ενέργεια με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Να αναπτύξει τη γεωργία και την κτηνοτροφία με την καλλιέργεια σόγιας στην Πελοπόννησο. Να αναπτύξει πετρελαϊκή και χημική βιομηχανία και να γίνει αυτάρκης σε υδρογονάνθρακες, με την εξόρυξη των κοιτασμάτων της, δεδομένου ότι η Ελλάς κολυμπάει σε λίμνη πετρελαίου.

Επιστολές προς TO BHMA | tovima.gr

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ? Τηλ.: 211-365.7000 ? Fax: 211-365.8004

? Ε-mail: epistoles@tovima.gr

? «Το δέον»
Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υποστράτηγος ε.α.- συγγραφεύς, γράφει:

Τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάς; Να γίνει αυτάρκης σε «πράσινη» ενέργεια με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Να αναπτύξει τη γεωργία και την κτηνοτροφία με την καλλιέργεια σόγιας στην Πελοπόννησο. Να αναπτύξει πετρελαϊκή και χημική βιομηχανία και να γίνει αυτάρκης σε υδρογονάνθρακες, με την εξόρυξη των κοιτασμάτων της, δεδομένου ότι η Ελλάς κολυμπάει σε λίμνη πετρελαίου. Να δημιουργήσει με την πολεμική της βιομηχανία αρκετές θέσεις εργασίας. Να αναπτύξει την παραγωγική της βάση με επενδύσεις πλουτοπαραγωγικών τομέων. Να κάνει τον χωρισμό Κράτους- Εκκλησίας με κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και φορολόγηση των επιχειρήσεων της Εκκλησίας. Να θέσει αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών- χρηματιστηρίου. Να δημιουργήσει υπουργείο Περιβάλλοντος. Να διώξει τους λαθρομετανάστες διότι αυξάνουν την ανεργία στον γηγενή πληθυσμό και να κλείσει ερμητικά τα σύνορα. Να βγάλει τα πλοία μας σε μόνιμες περιπολίες στα ευαίσθητα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Να σταματήσει η πολιτική του ΥΕS SΙR στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις διεθνείς σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς όπου συνεχώς κάνουμε υποχωρήσεις ή αδιαφορούμε. Να πατάξει τη φοροδιαφυγή, με έργα και όχι με λόγια. Να παταχθούν τα μονοπώλια και ολιγοπώλια που λυμαίνονται τον μόχθο του ελληνικού λαού. Να ενισχύσει και να αναπτύξει την εφαρμοσμένη έρευνα σε ερευνητικά κέντρα, ΑΕΙ, ΤΕΙ. Να ενισχύσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τα ευπαθή στρώματα του πληθυσμού. Να θέσει αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας των ασύδοτων, αντικοινωνικών, αντιπατριωτικών, απαξιωτικών και βλαβερών ΜΜΕ. Να προχωρήσουν στην άμεση δημοκρατία (δημοψηφίσματα, διεύρυνση δημοκρατίας, κατάργηση οικογενειοκρατίας, ασυλίας βουλευτών στα αδικήματα, προστασία δημοσίου πλούτου κ.λπ.). Τέλος, η κυβέρνηση και τα κόμματα να δώσουν όραμα και να χαράξουν εθνική στρατηγική για την επιβίωσή μας στους ταραγμένους καιρούς που μας απειλούν. ? «Ο Αρης κατάλαβε»
Ο κ. Θανάσης Ιωσ.Νικολαΐδης, από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, γράφει:

Γοργοπόταμος, 25/11/1942. Μια ιστορική στιγμή που πάει να ξεχαστεί. Οι πρώτες ομάδες «ατάκτων» γίνονται ένοπλη ιδεολογική προέκταση του ΕΑΜ. Με αρχικαπετάνιο τον Αρη που διέθεσε τον εαυτό του στην Αντίσταση και στο μυαλό του αχνοδιαγράφεται η ιδέα πως οι Αγγλοι θα μας «πουλήσουν». Πότε; Οταν έρθει η ώρα. «Θα μας φορέσουν χρυσές αλυσίδες (μόνιμες) και θα μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας. Με μια κουραμάνα στο ταγάρι και ένα όπλο στον ώμο». Ο Εμφύλιος αργεί. Ο Αρης βιάζεται. Ο Γοργοπόταμος κυλάει τα νερά του ήρεμα, περιμένοντας να φύγει το «βάρος» από πάνω του. Το γεφύρι, που τροφοδοτεί τον Ρόμελ στην Αφρική, τρέφει ελπίδες στον φασισμό να ριζώσει (και) στην Ελλάδα. Αγγλοι, ΕΛΑΣίτες, ΕΔΕΣίτες, ο Γουντχάουζ (Κρις) και νεοζηλανδοί σαμποτέρ έχουν φυτέψει δυναμίτη στα σωθικά του γεφυριού και όλα φαίνονται ήρεμα, εκείνο το βράδυ που πέφτει χιονόνερο. Ως την έκρηξη. Η ανατίναξη πληγώνει θανάσιμα το γεφύρι και γεννάει τη λευτεριά. Φωνές, αλαλαγμοί, αγκαλιάσματα, φιλιά. Ο Ζέρβας «ζητάει» ένα κασόνι ουίσκι και τα έχει. Του Αρη του υπόσχονται αρβύλες για τους μαυροσκούφηδές του και δεν τις δίνουν ποτέ. ΤΟ ΒΒC, την άλλη μέρα, «εξαίρει» το γεγονός και τη σημασία του στην υπόθεση της Αντίστασης. Ούτε λέξη για τον Αρη και τα παλικάρια του κι ας είχαν τον δυσκολότερο ρόλο στην ανατίναξη. Ο Αρης κατάλαβε… Ο,τι δεν κατάλαβε το ΚΚΕ που τον αποκήρυξε, μέχρι να τον «ξεκάνει» (18 Ιούνη ΄45), συμπράττοντας με τις συμμορίες της Δεξιάς.

? «Γιάλτα»
Ο κ. Βασίλης Λαδόπουλος γράφει:

Και να επικρατούσε η κομμουνιστική Αριστερά δεν θα επικρατούσε, διότι η Ελλάδα είχε τεθεί, με τη συμφωνία της Γιάλτας, στη σφαίρα επιρροής της Αγγλίας, γι΄ αυτό και τα σοβιετικά στρατεύματα σταμάτησαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Δεν θα επικρατούσαν διότι θα έμπαιναν τα αγγλικά τανκς στην Ελλάδα σαν οδοστρωτήρας και θα αποκαθιστούσαν τη συμφωνία. Δεν φταίνε οι αριστεροί που καυχώνται για την αντίσταση κατά των κατακτητών, αλλά η Δεξιά που χάρισε στην κομμουνιστική Αριστερά την ένδοξη αντίσταση του ελληνικού λαού διότι αφού θεώρησε πως οι εαμίτες και ελασίτες είναι κομμουνιστές τούς κυνήγησε, τους φυλάκισε και τους εξόρισε ρίχνοντάς τους έτσι στην αγκαλιά του ΚΚΕ. Και αν υπάρχει μια δικαιολογία λόγω της εγκληματικής έναρξης του εμφυλίου πολέμου, για την πολιτική που ακολούθησε η Δεξιά, ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρξει για τη συνέχιση σχεδόν της ίδιας κατασταλτικής πολιτικής μετά την επικράτηση της λεγομένης εθνικόφρονος παρατάξεως; Αν, παρά ταύτα, υποθετικά, επικρατούσαν οι οπαδοί της κοινοκτημοσύνης, εμείς σήμερα θα ψάχναμε για δουλειά στην Τουρκία στην οποία και θα κάναμε εξαγωγή πορνείας και εγκληματικότητας.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ? Τηλ.: 211-365.7000 ? Fax: 211-365.8004

? Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk