BHMAτοδότηs

Καθαρτήριο η Εξεταστική Επιτροπή. Μου λένε ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης δυσκολεύεται να καθορίσει τη σειρά προτεραιότητας των πολιτικών την ερχόμενη εβδομάδα γιατί ο καθένας τους θέλει να ακολουθήσει και όχι να προηγηθεί των υπολοίπων. Θα έλεγα ότι εφαρμόζουν την αρχή «οι κυρίες προηγούνται». Στην πραγματικότητα όμως όλοι θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο, γιατί κανένας δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα τον καρφώσει κάποιος από τους άλλους.

Καθαρτήριο η Εξεταστική Επιτροπή. Μου λένε ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης δυσκολεύεται να καθορίσει τη σειρά προτεραιότητας των πολιτικών την ερχόμενη εβδομάδα γιατί ο καθένας τους θέλει να ακολουθήσει και όχι να προηγηθεί των υπολοίπων.

Θα έλεγα ότι εφαρμόζουν την αρχή «οι κυρίες προηγούνται». Στην πραγματικότητα όμως όλοι θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο, γιατί κανένας δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα τον καρφώσει κάποιος από τους άλλους.


Ο ι σφραγίδες της Αποκάλυψης είναι τραπεζικοί λογαριασμοί. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι στο ΠαΣοΚ περιμένουν συνταρακτικές αποκαλύψεις περί των δικαιούχων λογαριασμών συνδεδεμένων με το Βατοπαίδι. Ας κρατήσουν μικρό καλάθι, γιατί θα υπενθυμίσω ότι τα ίδια ακούγαμε για τις υποθέσεις Ζαχόπουλου και Siemens. Βέβαια, ανάλογες φήμες διακινούν και ορισμένοι νεοδημοκράτες…


Πήξαμε στο ράσο. Ακόμα όμως και κάτω από το ράσο, υπάρχουν άνθρωποι. Μου λένε ότι ορισμένα μέλη της Εξεταστικής το παρακάνουν για προφανείς πολιτικούς λόγους, αλλά και λόγω της τάσης του ανθρώπου- όπως απέδειξε ο διάσημος καθηγητής Μίλγκραμ – να σκληραίνει απότομα όταν σε κλειστό χώρο αποκτά εξουσία επάνω σε άλλους.

Χθες ο κ. Μ. Μπόλαρης του ΠαΣοΚ πίεσε πολύ τον Chief Financial Οfficer (CFΟ) της Μονής πατέρα Ευδόκιμο. Το αποτέλεσμα ήταν ο μοναχός που αντέχει το Μπλούμπεργκ (δηλαδή την οθόνη με τις διακυμάνσεις των διεθνών χρηματιστηρίων) να μην αντέξει τον Μπόλαρη. Η διαδικασία σταμάτησε και ο κ. Ευδόκιμος κατευθύνθηκε στο ιατρείο της Βουλής για μέτρηση της πίεσης. Ευτυχώς, όλα καλά.


Λουκανόμικς στις Βρυξέλλες. Η εικονιζόμενη στο σκίτσο κυρία Λούκα Κατσέλη συνάντησε χθες δύο επιτρόπους, τον κ. Χ. Αλμούνια και τον κ. Στ.Δήμα. Με τον κ. Δήμα συμφωνούν στα περί «πράσινης ανάπτυξης». Με τον κ. Αλμούνια συμφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα. Αλλωστε, ολόκληρη η Ευρώπη μιλάει σήμερα την ίδια γλώσσα με τη Λούκα, μια γλώσσα που ως χθες έμοιαζε τόσο ξένη και «πασέ» όσο τα λατινικά.

Μου λένε ότι ο κ. Αλμούνια θέλησε να μάθει τη γνώμη της Λούκας σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εκπονήσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο «ακαδημαϊκό ενδιαφέρον» του επιτρόπου, αλλά θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως «καρφί» για την ελληνική κυβέρνηση (και μην ακούσω διαψεύσεις…).

«Θα κάνετε κι εσείς απογραφή;», ρώτησε τη Λούκα συνεργάτης μου. «Οχι», απάντησε κατηγορηματικά. «Κάνουμε απογραφές στο μυαλό μας για να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», διευκρίνισε. Ελπίζω να μη γίνουν κυβέρνηση μόνο στο μυαλό τους.


Ξ έσπασαν φήμες ότι προσχωρεί στην αρχαία ελληνική θρησκεία ο κ. Μιχ. Λιάπης . Γιατί όχι; Αλλωστε, ο συγχρωτισμός με τους παπάδες τού σήμερα δεν προβλέπεται να αποδώσει στις επόμενες εκλογές. Ετσι, ο κ. Λιάπης επισκέφθηκε χθες το Μαντείο της Δωδώνης για να πάρει χρησμό για τη Νέα Δημοκρατία και να υποσχεθεί 7 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του μνημείου. Αν κρίνω από το ύφος του, ο χρησμός ήταν μάλλον σκοτεινός…


Η μπάλα «βγάζει» τον καταλληλότερο. Αυτό κατάλαβαν επιτέλους οι επικοινωνιολόγοι του κ. Γ.Παπανδρέου και όπως φαίνεται έπεισαν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Είναι γεγονός ότι ειδικά το τελευταίο τρίμηνο ο κ. Παπανδρέου ακούει τους ειδικούς και πειθαρχεί στα αυτονόητα. Ετσι, ενώ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, συνάντησε χθες μαζί με τους κκ. Ανδρ.Λοβέρδο και Δ.Δρούτσα τον κ. Δ. Χριστόφια και τον ρώτησε εάν θα έλθει στην Αθήνα για τον επαναληπτικό αγώνα ΠΑΟ- Ανόρθωση.

«Παρ΄ ότι στην Ανόρθωση λένε ότι τους φέρνω γούρι και προσωπικά θέλω να έλθω», απάντησε ο πρόεδρος της Κύπρου, «οι υποχρεώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν» . Ε, τότε έχουμε σίγουρη την πρόκριση, θα έπρεπε να πει ο κ. Παπανδρέου. Δεν το είπε όμως, απόδειξη ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή προπόνηση για γίνει «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk