Ζημιές €27,2 εκατ. για την Αspis Βank

Ζημιές ύστερα από φόρους ύψους 27,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε σε ενοποιημένη βάση η Αspis Βank στο εννεάμηνο του 2008. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ζημιές οφείλονται κυρίως στη συμπίεση του καθαρού περιθωρίου επιτοκίου, στη σημαντική αύξηση των λειτουργικών εξόδων, η οποία καταγράφηκε κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του έτους και συνεχίζει να επιβαρύνει τα αποτελέσματα με δαπάνες σχετικές με την αναδιοργάνωση της τράπεζας, και στην αναπροσαρμογή κατά το προηγούμενο τρίμηνο της πολιτικής περί προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, με στόχο την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αρνητική οικονομική συγκυρία.

Ζημιές €27,2 εκατ. για την Αspis Βank | tovima.gr

Ζημιές ύστερα από φόρους ύψους 27,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε σε ενοποιημένη βάση η Αspis Βank στο εννεάμηνο του 2008. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ζημιές οφείλονται κυρίως στη συμπίεση του καθαρού περιθωρίου επιτοκίου, στη σημαντική αύξηση των λειτουργικών εξόδων, η οποία καταγράφηκε κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του έτους και συνεχίζει να επιβαρύνει τα αποτελέσματα με δαπάνες σχετικές με την αναδιοργάνωση της τράπεζας, και στην αναπροσαρμογή κατά το προηγούμενο τρίμηνο της πολιτικής περί προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, με στόχο την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αρνητική οικονομική συγκυρία. Οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων το εννεάμηνο 2008 ανήλθαν σε 13,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα μόλις πρόσφατα αναπροσάρμοσε την τιμολογιακή πολιτική της ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, ενέργεια η οποία δεν έχει αποτυπωθεί στα αποτελέσματα αυτής της περιόδου. Προς το παρόν τα έσοδα από τόκους παρουσιάζουν μικρότερη αύξηση (16% σε ετήσια βάση) σε σχέση με τα έξοδα από τόκους (42% σε ετήσια βάση), με αποτέλεσμα τα καθαρά έσοδα από τόκους να έχουν μειωθεί σε 33 εκατ. ευρώ έναντι 41 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2007.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk