Λιγότεροι στα καταστήματα

Πτώση 1,8% στο λιανικό εμπόριο το Σεπτέμβριο του 2008

Στο λιανικό εμπόριο αντανακλάται το κακό οικονομικό, αφού ο δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 1,8% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Ο δείκτης στην κατηγορία Καταστημάτων-Ειδών Διατροφής έπεσε 1,1%, ενώ ο δείκτης καταστημάτων Ειδών-Εκτός Διατροφής έπεσε 2,2%.

Στο λιανικό εμπόριο αντανακλάται το κακό οικονομικό, αφού ο δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 1,8% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Ο δείκτης στην κατηγορία Καταστημάτων-Ειδών Διατροφής έπεσε 1,1%, ενώ ο δείκτης καταστημάτων Ειδών-Εκτός Διατροφής έπεσε 2,2%.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ δύο μόνο δείκτες στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων παρουσίασαν αύξηση του όγκου και συγκεκριμένα τα πολυκαταστήματα (+2,2%) και τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης (+1%).

Οι άλλοι δείκτες σημείωσαν μείωση, όπως τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 0,2%, τα καταστήματα τροφίμων-ποτών και καπνού κατά 5%, τα καταστήματα φαρμακευτικών-καλλυντικών κατά 0,7%.

Μείωση και στον δείκτη όγκου των καταστημάτων επίπλων-ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού κατά 5,2%, ενώ στα καταστήματα βιβλίων-χαρτικών και λοιπών ειδών ο δείκτης παρουσίασε πτώση κατά 4,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (σε τρέχουσες τιμές) το Σεπτέμβριο του 2008 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2007 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3% έναντι αύξησης 4% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2007 προς 2006.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk