Πρόστιμα και εγκρίσεις για το ΧΑ

Την επιβολή συνολικών προστίμων ύψους 260.000 ευρώ αποφάσισε χθες, μεταξύ άλλων, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 100.000 ευρώ και 40.000 ευρώ στις ΚΟΝΣΑΛΤΙΝΓΚ ΕΠΕ και ΝΟΗΣΙΣ ΕΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και 50.000 ευρώ στον κ. Γ.Αψηλίδη, διότι παρείχαν επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας. Επίσης επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον κ. Ι.Κουτσούγερα για χειραγώγηση της μετοχής της Μicroland τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2005, όπως επίσης και 20.

Πρόστιμα και εγκρίσεις για το ΧΑ | tovima.gr

Την επιβολή συνολικών προστίμων ύψους 260.000 ευρώ αποφάσισε χθες, μεταξύ άλλων, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 100.000 ευρώ και 40.000 ευρώ στις ΚΟΝΣΑΛΤΙΝΓΚ ΕΠΕ και ΝΟΗΣΙΣ ΕΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και 50.000 ευρώ στον κ. Γ.Αψηλίδη, διότι παρείχαν επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας. Επίσης επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον κ. Ι.Κουτσούγερα για χειραγώγηση της μετοχής της Μicroland τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2005, όπως επίσης και 20.000 ευρώ στη Μarfin Global Αsset Μanagement ΑΕΔΑΚ, ως καθολικό διάδοχο της Εγνατία ΑΕΔΑΚ, για παραβάσεις περί αμοιβαίων κεφαλαίων. Παράλληλα, ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ, καθώς και το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά της εταιρείας ΠΑΟΚ ΠΑΕ. Επίσης ενέκρινε το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της Πειραιώς Leasing, καθώς και διαγραφή των μετοχών της Εverest. Τέλος, προχώρησε στην παροχή άδειας στην Κύπρου ΑΕΔΑΚ, ώστε να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου, ενώ αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Ανοδος ΑΕΕΔ.

Εν τω μεταξύ χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) 3.333.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της Οptronics. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ορίστηκε σε 3 ευρώ ανά μετοχή και ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η 9η Δεκεμβρίου 2008.

Επίσης, ενέκρινε μεταξύ άλλων την ανανέωση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών του ΟΤΕ από την Εθνική- Π&Κ Χρηματιστηριακή, τη συγχώνευση των εταιρειών «Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ και Λαϊκή Ατταλος ΑΧΕ, και τη διαγραφή της δεύτερης από μέλος του ΧΑ από 1.12.2008, τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη ΑΕ, σχετικά με την εξαγορά της μη εισηγμένης εταιρείας Ραδιοφωνικός Σταθμός V FΜ 88,3 ΑΕ από την κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Τhree Dee Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία και τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της Ζήνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk