ΠαΣοΚ: Ριζική αναθεώρηση του σχεδίου προϋπολογισμού

Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει ριζικά το σχέδιο προϋπολογισμού του 2009 και να εντάξει σε αυτόν μέτρα και πολιτικές στήριξης της πραγματικής οικονομίας, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα οικονομίας. Η κυρία Λούκα Κατσέλη πρότεινε τη μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα, την ανακατανομή δαπανών και την αύξηση των επενδύσεων, τη στήριξη των ΜΜΕ και της απασχόλησης και ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Η κυρία Κατσέλη, η οποία συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική κ.

ΠαΣοΚ: Ριζική  αναθεώρηση  του σχεδίου  προϋπολογισμού | tovima.gr

Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει ριζικά το σχέδιο προϋπολογισμού του 2009 και να εντάξει σε αυτόν μέτρα και πολιτικές στήριξης της πραγματικής οικονομίας, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα οικονομίας. Η κυρία Λούκα Κατσέλη πρότεινε τη μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα, την ανακατανομή δαπανών και την αύξηση των επενδύσεων, τη στήριξη των ΜΜΕ και της απασχόλησης και ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Η κυρία Κατσέλη, η οποία συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική κ. Αλμούνια, είπε ότι επιβάλλεται η λήψη στοχευμένων μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και ότι προς τον σκοπό αυτόν η ΕΕ προτείνει την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών πόρων από την Ελλάδα, περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η κυρία Κατσέλη πρότεινε στην κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή έγκαιρα ένα αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης Κριτική για τα φωτοβολταϊκά
Σκληρή κριτική στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΝ για τα φωτοβολταϊκά άσκησε χθες ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Μ. Χρυσοχοΐδης , υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης. «Ο τρόπος αξιολόγησης των εκκρεμουσών αιτήσεων παραμένει» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και απηύθυνε στον κ. Χρ.Φώλια συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως με ποια κριτήρια θα επιλεγούν κάποια έργα ενώ κάποια άλλα θα απορριφθούν, αν θα επιλέξει η ΡΑΕ να προωθήσει ταχύτερα κάποια από αυτά, τι θα γίνει με τους χιλιάδες μικροεπενδυτές που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την καθυστέρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας και πώς εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον από τη δραστηριότητα διαφόρων επιτήδειων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk