ΠΑΣΟΚ

«Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στο νερό»

Για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ μίλησαν χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Δημοσίων Εργων κ. Γιάννης Μαγκριώτης και ο Γραμματέας του Τομέα κ. Μανώλης Οθωνας, μετά την επίσκεψή τους στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, όπου συνομίλησαν με τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Οπως τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, οι αυξήσεις θα έρθουν άμεσα είτε λόγω της λειψυδρίας ως πρόστιμα και ως τιμωρία των σπάταλων καταναλωτών, είτε λόγω των νέων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η ΕΥΔΑΠ στα έργα υποδομών, που κανονικά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης.

«Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στο νερό» | tovima.gr

Για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ μίλησαν χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Δημοσίων Εργων κ. Γιάννης Μαγκριώτης και ο Γραμματέας του Τομέα κ. Μανώλης Οθωνας, μετά την επίσκεψή τους στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, όπου συνομίλησαν με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Οπως τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, οι αυξήσεις θα έρθουν άμεσα είτε λόγω της λειψυδρίας ως πρόστιμα και ως τιμωρία των σπάταλων καταναλωτών, είτε λόγω των νέων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η ΕΥΔΑΠ στα έργα υποδομών, που κανονικά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε ακόμη στο «ψυτταλόσημο» που θα επιβληθεί, καθώς η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει τη λειτουργία του έργου της Ψυττάλειας, μέσω ανάδοχου εργολάβου στον οποίο θα καταβάλει 130 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε το θέμα της μείωσης των αποθεμάτων νερού με υπευθυνότητα και σοβαρότητα» , είπε ο κ. Μαγκριώτης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν έργα που δεν έγιναν και τα οποία θα βοηθούσαν στην καλύτερη κατανομή των υδατικών πόρων, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χαθούν και κοινοτικοί πόροι.

Επίσης, ανέφερε ότι το Δημόσιο και οι ΟΤΑ χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ περίπου 500 εκατ. ευρώ από κατανάλωση νερού. Με αναγωγή σε ποσοστά προκύπτει περίπου ότι είναι το 0,2% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στις διαρροές του δικτύου της ΕΥΔΑΠ είπε ότι ανέρχονται σε 20%30%.

Τέλος τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk