Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η κυβέρνηση «αντιγράφει ως κακέκτυπο όσα συμβαίνουν αλλού»

Τις κατηγορίες περί λαϊκισμού και ανευθυνότητας επέστρεψε χθες το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση. Με αφορμή τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γ.Παπανδρέου και άλλα στελέχη του κόμματος αντεπιτέθηκαν στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις των ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν πολλοίς έχουν ήδη υιοθετηθεί ως σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο πλαίσιο της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου, από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, αναφέρθηκε στη συγκυρία και είπε ότι η κυβέρνηση «περιμένει να …

Η κυβέρνηση «αντιγράφει ως κακέκτυπο όσα συμβαίνουν αλλού» | tovima.gr

Τις κατηγορίες περί λαϊκισμού και ανευθυνότητας επέστρεψε χθες το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση. Με αφορμή τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γ.Παπανδρέου και άλλα στελέχη του κόμματος αντεπιτέθηκαν στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις των ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν πολλοίς έχουν ήδη υιοθετηθεί ως σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου, από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, αναφέρθηκε στη συγκυρία και είπε ότι η κυβέρνηση «περιμένει να αντιγράψει ως κακέκτυπο όσα συμβαίνουν αλλού», ενώ την κατηγόρησε ότι υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και στραγγαλίζει την προοπτική της χώρας, την ώρα που κατηγορεί την αντιπολίτευση για τις προτάσεις της. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο,αλλά ισχυρότερο και ικανότερο κράτος». Πιο επιθετικός ο κ. Θ.Πάγκαλος , χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη τον «μεγαλύτερο ψεύτη που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Οικονομίας» και τόνισε (από τη συχνότητα του Αlpha 98,9): «Εγώ τέτοιον υπουργό Οικονομίας δεν έχω ξανασυναντήσει.Ο υπουργός Οικονομίας ήταν πάντα μετρημένο πρόσωπο».

Την ίδια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφει την προσοχή του στο μείζον ζήτημα της ανεργίας, το οποίο προτάσσεται και στην έκθεση του προέδρου της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στο πλαίσιο αυτό φέρνει στη Βουλή πρόταση νόμου για την αύξηση της απασχόλησης η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας ως 30 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με δυναμικό ως 50 άτομα και για διάστημα 12 μηνών, εξάμηνα προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και αύξηση του βασικού επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρέπει να φανεί «ποιος σε αυτή τη χώρα είναι υπεύθυνοςκαι ποιος είναι λαϊκιστής». Από αυτή την αφετηρία: * Σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των τραπεζών και την αξιοποίησή τους, ώστε η μείωση στα επιτόκια αναφοράς να περνάει στους δανειολήπτες, τονίστηκε ότι η σχετική πρόταση του ΠαΣοΚ κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούνιο, συζητήθηκε και απορρίφθηκε από τη ΝΔ.

* Ως προς την πρόταση της Επιτροπής περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, υπογραμμίστηκε ότι περιλαμβάνεται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες το ΠαΣοΚ.

* Αναφορικά με τη σύσταση για εξόφληση των προμηθευτών του Δημοσίου εντός μηνός, αναφέρθηκε ότι αν το είχε κάνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα είχαμε σήμερα νοσοκομεία χωρίς γάζες, κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ασφαλισμένους οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε στον γιατρό».

* Με αφορμή την επισήμανση της Επιτροπής ότι τα κράτη-μέλη μπορεί να αναγκαστούν να ξεπεράσουν το όριο του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα, το ΠαΣοΚ επανέλαβε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και τα περιθώρια δράσης μικρά, λόγω της δημοσιονομικής απογραφής και της διαχείρισης που ακολούθησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk