Δριμεία επίθεση Παπανδρέου από το βήμα της ΚΕΔΚΕ στην κυβέρνηση

Την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που σοβεί, αλλά και την αναγκαιότητα νέας οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πέραν της κοινής νομισματικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας, με σαφή ενίσχυση της παρουσίας του κράτους, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στο κέντρο «Ι. Βελλίδης» χθες, πρώτη ημέρα των εργασιών του.

Την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που σοβεί, αλλά και την αναγκαιότητα νέας οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πέραν της κοινής νομισματικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας, με σαφή ενίσχυση της παρουσίας του κράτους, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στο κέντρο «Ι. Βελλίδης» χθες, πρώτη ημέρα των εργασιών του. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε τις προτάσεις της ένα θετικό πρώτο βήμα, το οποίο παρ΄ ότι υπολείπεται των αναγκών της Ευρώπης φαντάζει «υπερβολικά φιλόδοξο για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην κατεύθυνση αλλαγής του πλαισίου στο οποίο κινείται σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις μακριά από τη λογική του Μάαστριχτ, ενώ επέμεινε οι σχετικές με την Παιδεία, την έρευνα, την πράσινη ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και οι αμυντικές δαπάνες, να εξαιρούνται από την αυστηρή μέτρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να παίξει μόνον εποπτικό ρόλο, αλλά και αυτόν του μοχλού προώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενώ πρότεινε συντονισμένες πολιτικές στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, τη δημιουργία κοινού Ευρωπαϊκού Ταμείου, καθώς και την ανάληψη- από την Ευρώπη- πρωτοβουλίας για τη στήριξη της οικονομίας των βαλκανικών κρατών από μεικτή δεξαμενή: την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε μια αίθουσα που, ούτως ή άλλως, θύμιζε… αρένα από τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών για την απόδοση στους δήμους του λεγόμενου τέλους παρεπιδημούντων- 2%-, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβασε η αναφορά στη διοικητική μεταρρύθμιση.

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου , ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έκανε λόγο για «άδοξο τέλος» και «παραπομπή στις ελληνικές καλένδες», με κυβερνητικό «άλλοθι» την οικονομική κρίση, καθώς «η κυβέρνηση ποτέ δεν πίστεψε στην αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας», αλλά θέλει ένα κράτος «συγκεντρωτικό», «για να μπορεί να οργανώνει επιδρομές στη δημόσια γη, όπως στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου».

Στο διά ταύτα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν.Κακλαμάνη ς απαίτησε ενεργό συμμετοχή στα τρέχοντα αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ υπογράμμισε ότι το μοναδικό αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι η στήριξη της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk