Επίθεση από την ΒΡ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με εξαιρετικά έντονο ύφος, η καταδικασθείσα για εναρμονισμένη πρακτική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Βritish Ρetroleum (ΒΡ) επιτίθεται με ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο μεταξύ των άλλων για απόφαση η οποία « προξενεί ανασφάλεια δικαίου σε κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα ». Ειδικότερα, η ΒΡ αναφέρει ότι « εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρείται χωρίς λόγο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού,αντιμετωπίζοντας μια άδικη κατηγορία περί δήθεν εναρμόνισης τιμών με ανταγωνιστή της».

Επίθεση  από την ΒΡ  στην Επιτροπή  Ανταγωνισμού | tovima.gr

Με εξαιρετικά έντονο ύφος, η καταδικασθείσα για εναρμονισμένη πρακτική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Βritish Ρetroleum (ΒΡ) επιτίθεται με ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο μεταξύ των άλλων για απόφαση η οποία « προξενεί ανασφάλεια δικαίου σε κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα ».

Ειδικότερα, η ΒΡ αναφέρει ότι « εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρείται χωρίς λόγο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού,αντιμετωπίζοντας μια άδικη κατηγορία περί δήθεν εναρμόνισης τιμών με ανταγωνιστή της». Και συνεχίζει: « Η Επιτροπή μάς επέβαλε ένα πρωτοφανές πρόστιμο.Ολες οι κατηγορίες κατά της εταιρείας μας είναι απολύτως αβάσιμες και ατεκμηρίωτες », « δεν υπήρξε και ούτε βρέθηκε καμία παρανομία » και « η απόφαση στηρίχτηκε σε επιστημονικά απαράδεκτες μεθοδολογίες,αυθαίρετες παραδοχές και επιλεκτική χρήση αριθμών και στοιχείων ». Ως εκ τούτου, ανακοινώνει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης στα δικαστήρια. Επισημαίνει ότι « τα μισά μέλη της Επιτροπής δεν δέχτηκαν να στηρίξουν τις πρωτοφανείς μεθοδολογίες της κατηγορίας,με αποτέλεσμα η απόφαση να κριθεί από την ψήφο ενός και μόνο προσώπου,του προέδρου της ».

Επίσης η βρετανική εταιρεία σημειώνει ότι « τα πέντε μέλη που υπογράφουν την απόφαση αποδέχθηκαν μεθοδολογία που δεν έχει προηγούμενο ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk