Δορυφόρος λογαριασμός για τον Τουρισμό

Την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, το λογισμικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τον ελληνικό Δορυφόρο Λογαριασμό Τουρισμού από την κοινοπραξία των εταιρειών ΒΡΜ, Deloitte και Singular. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, του οποίου η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας, θα λειτουργεί διαδικτυακά, ενώ σε αυτό θα έχουν πρόσβαση το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς.

Δορυφόρος  λογαριασμός για  τον Τουρισμό | tovima.gr

Την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, το λογισμικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τον ελληνικό Δορυφόρο Λογαριασμό Τουρισμού από την κοινοπραξία των εταιρειών ΒΡΜ, Deloitte και Singular. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, του οποίου η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας, θα λειτουργεί διαδικτυακά, ενώ σε αυτό θα έχουν πρόσβαση το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς. Το έργο αποτελείται από τρία βασικά σκέλη τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό και το λογισμικό, τις έρευνες και την οικονομική ανάλυση των στοιχείων. Ο κάθε φορέας θα έχει πρόσβαση σε ένα εύρος στατιστικών στοιχείων ανάλογα με το είδος της δραστηριότητάς του. Βασικοί τροφοδότες του Δορυφόρου Λογαριασμού θα είναι η ΕΣΥΕ και η Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από προσθήκη ερωτήσεων στο ερωτηματολόγιό της κατόπιν σχετικών υποδείξεων του υπουργείου. Το εγχείρημα ωστόσο δεν θα είναι ακόμη διαθέσιμο, αφού υπάρχουν ακόμη ελλείψεις στο περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα, η ανταλλαγή απόψεων αλλά και αξιόλογα παραδείγματα σχετικά με τη διοργάνωση και χρήση Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού ήταν ο απολογισμός του 9ου Διεθνούς Φόρουμ Στατιστικών για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) σε συνεργασία με τη Εurostat από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Στο φόρουμ από ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk