Ο Ομπάμα θα περικόψει τις δαπάνες του Δημοσίου

ΣΙΚΑΓΟ «Ψαλίδι» στις δημόσιες δαπάνες σκοπεύει να εφαρμόσει στον νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να ωθήσει «το αμερικανικό έθνος προς νέα κατεύθυνση» όπως δήλωσε σε νέα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για την οικονομία. Παρουσιάζοντας τον νέο υπεύθυνο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού Πίτερ Ορτσαγκ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητα του θα είναι η «αυστηρή επανεξέταση» των κυβερνητικών προγραμμάτων και η αναστολή όσων δεν χρειάζονται, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες «η αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν είναι επιλογή.

ΣΙΚΑΓΟ «Ψαλίδι» στις δημόσιες δαπάνες σκοπεύει να εφαρμόσει στον νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να ωθήσει «το αμερικανικό έθνος προς νέα κατεύθυνση» όπως δήλωσε σε νέα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για την οικονομία.

Παρουσιάζοντας τον νέο υπεύθυνο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού Πίτερ Ορτσαγκ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητα του θα είναι η «αυστηρή επανεξέταση» των κυβερνητικών προγραμμάτων και η αναστολή όσων δεν χρειάζονται, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες «η αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν είναι επιλογή.Είναι αναγκαιότητα» .

Στη συνέχεια, κάλεσε ξανά το Κογκρέσο να «περάσει» το ταχύτερο δυνατόν το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών θα κυμανθεί μεταξύ 500 και 700 δισ. δολαρίων, ενώ τόνισε ότι σε αυτή τη φάση η ανάρρωση της αμερικανικής οικονομίας είναι σημαντικότερη από τη συγκράτηση του ήδη μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο, φυσικά, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από το νέο «πακέτο». «Πρέπει να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία,αλλά και να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν σωστά. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι δεν σπαταλούμε χρήματα σε όλους τους τομείς. Δεν γίνεται να διατηρούμε ένα σύστημα που αιμορραγεί δισεκατομμύρια των φορολογουμένων σε προγράμματα που είτε έχουν εξαντλήσει τη χρησιμότητά τουςείτε εφαρμόζονται αποκλειστικά χάρη στην ισχύ κάποιου πολιτικού, λομπίστα ή ομάδας συμφερόντων» σημείωσε.

Με τις δύο διαδοχικές συνεντεύξεις του και με την παρουσίαση του οικονομικού επιτελείου του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει επιτέλους να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, θορυβημένος από τις ολοένα και πιο αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της κρίσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk